Dårligt nyt til en fjerdedel af boligejerne i Silkeborg Kommune: Rekordhøje regninger på vej til gaskunder

Energikoncernen Norlys sender de hidtil højeste regninger ud til gaskunder. Prisen er mere end fordoblet

Udgivet:15. august 2022, 08.18

Læsetid:2 minutter

Sejs-Svejbæk er én af de byer, der er afhængig af den dyre naturgas. Silkeborg Fjernvarme arbejder med langsigtede planer for området, som kunne indebære, at man bygger en central fjernvarmestation i Virklund, som også forsyner Sejs-Svejbæk med varme via rør, der går under Gudenåen. Foto: Jakob Stigsen Andersen

SILKEBORG Gaskunder hos selskabet Norlys modtager i disse dage rekordhøje opkrævninger for næste afregningsperiode.

Aldrig tidligere har Norlys sendt så store regninger ud for en afregningsperiode - den er mere end dobbelt så høj som den senste.

Ifølge Norlys er gasprisen per kubikmeter steget fra ca. 11 kroner ved den seneste opkrævning til omkring 23 kroner, oplyser Norlys.

I gennemsnit vil kunderne få en merudgift på 3800 kroner for perioden, der dækker omkring en fjerdedel af det årlige gasforbrug. I Silkeborg-området er 25 procent af boligerne i kommunen opvarmet med naturgasfyr. Det blandt andet byer som Sejs-Svejbæk, Resenbro, Virklund samt mange andre af de mindre byer og områder i den sydlige del af kommunen, som primært opvarmes med naturgas.

Ifølge Christian Ruhe, der er kommerciel direktør i Norlys, skyldes de stigende priser på gas blandt andet krigen i Ukraine.

- De høje priser skyldes flere ting. Udbuddet af gas er faldet drastisk, blandt andet fordi Europa lige nu kun får en fjerdedel af den gas fra Rusland, som vi fik på samme tidspunkt sidste år, siger Christian Ruhe.

Han pointerer, at markederne frygter, at Rusland lukker helt for gassen. Den frygt får prisen på gas til at stige yderligere.

Ifølge Christian Ruhe tjener Norlys ikke flere penge på selskabets gaskunder som følge af de høje priser.

- Den gaspris, vi opkræver af kunderne, afspejler den pris, som vi kan indkøbe gassen til.

- Selv om kunderne oplever stigende gaspriser, betyder det altså ikke, at vores energiforretning tjener flere penge på gassen, siger han.

Hvorvidt gaskunderne kan se frem til, at prisen vil stige yderligere i fremtiden, tør Christian Ruhe ikke komme med et bud på.

- Vi tør ikke spå om, hvordan priserne på gas kommer til at udvikle sig.

- Gasmarkedet er præget af meget stor usikkerhed for tiden. Derfor kan priserne både stige og falde, siger han.

Fire gange om året sender Norlys regninger ud. Størrelsen på disse regnes ud efter kundernes forventede forbrug og den forventede gaspris i perioden.

Hvis gasprisen falder i perioden, vil kunderne få de overskydende penge tilbage i forbindelse med årsopgørelsen.

Indlæser debat

Mest læste

Silkeborg

Se flere

Mest læste på Midtjyllands Avis

Seneste nyt

Se flere