Beboere på plejehjem kan igen få normalt besøg

I dag ophører påbuddet om begrænset adgang til plejecentrene i Favrskov Kommune

15. februar 2021, 08.04

FAVRSKOV Hverdagen på plejecentrene i Favrskov Kommune rykker en smule tættere på normale tilstande i dag, hvor det igen bliver muligt at få besøg af pårørende på næsten sædvanlig vis.

Det lader sig gøre, fordi påbuddet om begrænset adgang på plejecentrene ophører som følge af den faldende smitte lokalt, oplyser Favrskov Kommune.

Det var den 2. december 2020, at Styrelsen for Patientsikkerhed indførte påbud om at begrænse besøgsadgang til plejecentrene i Favrskov Kommune for at forebygge smitteudbrud.

Men fra i dag, 15. februar, er det altså igen muligt at besøge plejehjemsbeboere på næsten normal vis, og dermed er Favrskov en af 11 kommuner i landet, som går i den retning.

Læs også
Ingen nye smittede: Plejecenter må fjerne de stramme besøgsregler

Lave smittetal lokalt

De seneste tal fra Statens Serum Institut viser da også, at Farskov er den kommune i Danmark med det ottende laveste incidenstal - altså antal smittede pr. 100.000 indbyggere. Det tal ligger lige nu på 12,7, hvilket betyder, at der har været seks nye smittetilfæde den seneste uge.

Smitten i Favrskov har været lav over en periode, men ifølge kommunen har man valgt at vente med at hæve besøgsrestriktionerne indtil nu på grund af situationen med den britiske variant. Derfor oplyser kommunen på sin hjemmeside, at udviklingen i smitte fortsat følges nøje, og at det ikke kan udelukkes, at restriktionerne genindføres på et senere tidspunkt trods gennemførte vaccinationer af både beboere og personale.

- Indtil da vil vi glæde os over igen at kunne åbne dørene op for besøgende, som dog stadig vil blive mødt med krav om gennemførelse af besøg under hensyntagen til de gældende hygiejne- og afstandskrav, siger direktør for Social og Sundhed ved kommunen, Ulrik Johansen.

Læs også
Første stik i Favrskov: Festdag med fællessang og vaccinationer på Solhøj
+Abonnement