Vær social og få et bedre arbejdsliv

Når man tilbringer masser af timer på jobbet, så er der vel ingen grund til også at bruge sin fritid sammen med kollegerne. Eller er der? Ja, mener eksperter, for der er både bedre samarbejde og mere arbejdsglæde at hente

Udgivet:28. januar 2015, 12.00

Læsetid:6 minutter

kolleger Hvis der tikker en mail ind fra en kollega med beskeden »Hvem vil med ud og have en fredagsøl?«, er der sikkert nogle, der tænker, at det lyder smadderhyggeligt. Og der er garanteret også en del, der tænker, at de faktisk hellere vil hjem og være sammen med deres familie oven på en uge, hvor der allerede er tilbragt masser af timer på arbejdet.

I hvert fald viste en undersøgelse fra HK, at kun 15 procent af fagforeningens medlemmer mente, at fredagsøl var en vigtig eller meget vigtig social aktivitet med kollegerne, og at der var langt mere opbakning til arrangementer med fagligt indhold. Ligeledes var resultatet af en rundspørge, som analyseinstituttet Wilke lavede for Avisen.dk, at hver fjerde aldrig laver noget socialt med deres kolleger. Og det til trods for, at mange arbejdspladser byder på alt fra løbeklubber og fredagshygge til foredrag og kulturoplevelser, enten organiseret af medarbejderne selv eller af arbejdsgiveren.

Selvom det ikke er alle, der jubler ved tanken om at tilbringe fritiden sammen med kollegerne, så mener Rikke B. Ørum, chef for HR og Arbejdsmiljø i arbejdsgiverorganisationen Dansk Erhverv, imidlertid ikke, at interessen for det er faldende.

- Mit indtryk er, at man har mere lyst, og at det sker mere og mere. Jeg kan se, at i nogle de af de virksomheder, som vi taler om og taler med, at der er en del arrangementer, hvor man mødes, og hvor der er en stor deltagelsesgrad. Der er også mange, som har flere og flere medarbejderfordele, og nogle af de goder kan også være, at man har arrangementer, der giver mulighed for at være sammen, siger hun.

Bedre samarbejde ...

Vil du have fuld adgang til alle artikler på midtjyllandsavis.dk?

Første måned for 19 kr.

Herefter 99 kr. pr. måned

KOM I GANG NU
OG LÆS ARTIKLER OM 2 MIN.
MobilePay

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter til normalpris. Nem opsigelse. Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Ønsker du kun at læse denne artikel? Køb dagsadgang her

Er du interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Klik her

Allerede abonnent? Log ind