Bording og omegn kan ikke bruge Tesfayes tomme løfter til noget

13. oktober 2021, 13.33

UDREJSECENTRET Beboerne på udrejsecenter Kærshovedgård har længe spredt utryghed i området omkring Bording. Det er velkendt. En ny opgørelse viser, at de 138 beboere på Kærshovedgård tilsammen har mere end 12.000 domme eller fældende afgørelser bag sig. Helt forrykte tal.

I det mindste kunne Tesfaye vel her og nu tilbyde borgerne tæt på Kærshovedgård, at de kunne få den hjælp, som han havde stillet borgerne på Langeland i udsigt, inden planerne om et nyt udrejsecenter der kuldsejlede

Kristian Thulesen Dahl og Simon Vanggaard (DF)

Alle der bor i nærheden af Kærshovedgård ved godt, hvordan det forholder sig. Nu er det endnu engang dokumenteret sort på hvidt.

Forleden var den ansvarlige minister Mattias Tesfaye (S) på besøg. Hans regering har tidligere lovet, at der skulle oprettes et nyt udrejsecenter, så de værste og mest utryghedsskabende beboere kunne blive flyttet væk fra Kærshovedgård. De skulle ikke længere kunne terrorisere borgerne i Bording og omegn. Det løfte har regeringen ikke holdt.

Men hvad så? Tesfaye måtte vel så have en anden løsning med til borgerne i lokalområdet omkring Kærshovedgård? Nej. Det havde han ikke. Intet som helst havde han med til de hårdt prøvede borgere. Han vil nedsætte en arbejdsgruppe, som kan tale med nogle af de lokale om, hvad der måske engang kan gøres.

Helt ærligt. Det er jo til grin. Regeringen har haft mere end to år til at finde en løsning, sådan som de har lovet.

I det mindste kunne Tesfaye vel her og nu tilbyde borgerne tæt på Kærshovedgård, at de kunne få den hjælp, som han havde stillet borgerne på Langeland i udsigt, inden planerne om et nyt udrejsecenter der kuldsejlede? Ting som en større polititilstedeværelse og økonomisk støtte til at etablere sikkerhed omkring ens hjem. Men nej, ikke engang det havde Tesfaye med i posen.

Læs også
Skuffet borgmester om Kærshovedgård: Vi må få det bedste ud af det

For os i DF er løsningen helt klar. De beboere på Kærshovedgård, der skaber utryghed, skal bag lås og slå. Gerne i Vridsløselille. Spærres inde, indtil de frivilligt forlader landet, sådan som de har fået besked på. Så længe, de sidder bag tremmer, kan de i det mindste ikke sprede utryghed i det omkringliggende lokalsamfund.

Læs også
Lokale kræver videoovervågning og vagtværn ved Kærshovedgård

Borgerne i Bording og omegn kan ikke bruge Mattias Tesfayes tomme løfter til noget som helst.

Indlæser debat...