FK-Fitness sparket til hjørne

3. marts 2021, 12.11

SKUFFENDE Det var med stor skuffelse at følge byrådets afgørelse på byrådsmødet mandag d. 22. februar om at sparke bevillingen af kr. 400.000 til Kragelund-Frederiksdal Fitness til hjørne. Og dermed underkende indstillingen fra Økonomi- og Erhvervsudvalget. Hvilket også syntes at overraske næsten alle habile byrådsmedlemmer.

Som det er godt beskrevet i andre indlæg, opfylder FK-Fitness alle de kriterier, der ligger til grund for at få tildelt midler fra puljen »Lokalt Initierede Projekter«. En pulje på samlet 4,23 millioner. Hvoraf FK-Fitness har ansøgt om kr. 400.000.

Man har i løbet af de seneste 2 år mere end bevist, at det var og er et meget sundt og levedygtigt projekt, der i dén grad har sat sit aftryk på lokalsamfundet herude. Lad mig blot nævne:

- I alt 273 medlemmer opnået på mindre end 2 år - vi har en lokalbefolkning på ca. 1.240

- 27% af den samlede befolkning i aldersgruppen 14 - 80+ har sin gang i foreningen

- skabt på lokalt initiativ og stor frivillig indsats

- har øget den lokale sundhed og trivsel.

Årsagen til ikke at godkende indstillingen synes at være en pludselig frygt for »præcedens«. Ja, tænk hvis andre skulle finde på via lokalt initiativ, egen investering/sponsering og stort frivilligt engagement at gentage denne succes. Men det er vel én af grundene til, man har sat et loft for derved at begrænse antallet af projekter, der kan få tilskud.

Jeg vil gå så vidt som til påstå, at den investering/finansiering som kommunen bør og står lige overfor at gennemføre, allerede har bevist sit værd med det, man har opnået i FK-Fitness. Og dermed mere end opfylder alle de opsatte kriterier for medfinansiering fra Lokalt Initierede Projekter puljen.

Læs også
Mavepuster til Frederiksdal-Kragelund Fitness

Således kan kommunen allerede nu sætte øget lokal sundhed, trivsel og fælleskabelse ind på kontoen, inden man rent faktisk har foretaget investeringen!

Vi kan kun hilse velkomment, hvis andre lokalsamfund med lokalt initiativ, engagement, frivillig indsats og egenfinansiering skulle have lyst til at kopiere vort projekt og i den forbindelse søge midler hertil fra puljen. Vi selv holder et vågent øje med hvad andre omkringliggende lokalområder gør, og om det er gode tiltag, vi kan bruge og lære af til at styrke vort lokalområde.

Læs også
Fitness også uden for Silkeborgs byskilt

Og præcedens eller ej - loftet i puljen lægger jo en øvre grænse for hvor meget, der kan medfinansieres kommunalt. Så opfordringen herfra skal være, at byrådet får taget det hjørnespark, får revurderet sagen og træffer den eneste rigtige beslutning, nemlig at godkende medfinansieringen til FK-Fitness.