Nu kommer cykelstien: A13 spærret ved Gråmose i bededagsferien

Fra torsdag den 4. maj til mandag den 8. maj vil Aalborgvej ved Gråmose være spærret for gennemkørsel, mens Vejdirektoratet anlægger den nye stitunnel

Udgivet:29. april 2023, 13.57

Læsetid:2 minutter

Fra torsdag den 4. maj til mandag den 8. maj bliver trafikanterne sendt ud på en lille omkørselsrute, mens Vejdirektoratet bygger en stitunnel under Aalborgvej syd for Gråmose. Med rødt er markeret der, hvor vejen er spærret. Omkørslen fra nord er blå. Omkørslen fra syd er orange. Kort: Vejdirektoratet

Rasmus Viuff
Egnsredaktør

1 måned siden

GRÅMOSE Fra torsdag den 4. maj til mandag den 8. maj bliver trafikanterne sendt ud på en lille omkørselsrute, mens Vejdirektoratet bygger en stitunnel under Aalborgvej syd for Gråmose.

I store bededagsferien anlægger Vejdirektoratets entreprenør stitunnelen til den kommende cykelsti på Aalborgvej mellem Stenholt og Knudstrup. Arbejdet begynder torsdag aften den 4. maj og varer indtil mandag morgen den 8. maj.

Vejdirektoratets entreprenør starter med at grave Aalborgvej op, hvorefter en stor kran løfter tunnelen på plads. Når tunnelen er placeret, bliver den dækket af jord og et nyt lag asfalt, så trafikanterne igen kan køre på Aalborgvej.

Resultatet bliver en ny og sikker passage for de cyklister, der skal krydse Aalborgvej ved Gråmose.

Konkret vil arbejdet med at bygge den nye stitunnel under Aalborgvej have følgende trafikale konsekvenser:

• Aalborgvej vil være spærret for gennemkørsel i perioden fra torsdag den 4. maj klokken 20 til mandag den 8. maj klokken 6, hvis alt går efter planen.

• Der vil være omkørsel i perioden, så trafikanterne skal påregne længere rejsetid. Vejdirektoratet har opsat skilte i området, der dirigerer trafikken udenom vejarbejdet.

• Trafikanter der kommer fra Knudstrup og skal sydpå, bliver ledt uden om vejarbejdet gennem Gråmose. Kommer man derimod fra Klode Mølle og skal i nordlig retning, bliver man ledt ud på en lidt længere omkørsel, som starter ved Christianshøjvej, videre ad Bedehøjsvej/Påruphøjvej og til sidst forbi Stenrøgelvej, før man ender på Aalborgvej igen.

• Efter tunnelarbejdet er afsluttet, vil der i en kort periode være en hastighedsbegrænsning på 50 km/t på Aalborgvej, indtil der er opsat autoværn og etableret øvrige sikkerhedsforanstaltninger.

Vejdirektoratet beklager på forhånd de gener, som arbejdet måtte medføre for trafikanterne og de nærmeste beboere til arbejdet.

Indlæser debat