CO2-udledning: Beskat brug af internettet

9. juli 2019, 12.00

KLIMAET Tusindvis skal snart af sted på ferie og med måske en lille tanke om, at de burde køre tog af hensyn til CO2-belastningen. Men de slipper i år for at betale en CO2-afgift som kompensation. Eller flyselskabet beroliger dig med, at de flyver helt eller mere CO2-neutrale!

Før og under valgkampen til både EU og Folketing var flytransport ét af de helt store debatemner med forslag om beskatning af flyrejser og ændring af rejsevaner på grund af flytransportens store udledning af CO2.

Men underligt nok var internettets bidrag til CO2-udledningen ikke en del af debatten i valgkampen? Og det er der ellers meget god grund til.

På vej til Folkemødet på Bornholm læste jeg i DAT’s flymagasin overraskende, at brugen af internettet bidrager med 1,5 gange mere CO2-udledning end flytransport! Et tjek på Google viste, at det ikke var helt ved siden af.

Internettet bruger i dag cirka 10 pct. af hele verdens elektricitetsforbrug og udleder over 2 pct. af det menneskeskabte CO2-udslip. Dermed udleder internettrafikken lige så meget CO2, som verdens samlede flytrafik og vil formentlig snart overhale den, skrev Politiken i december sidste år.

Denne »afsløring« burde også føre til forslag om skat på brug af internettet eller direkte begrænsninger i brugen af nettet. For vi bruger internettet helt uden omtanke. Så derfor burde også brugen af internettet beskattes. Eller nethandlen, der en global trussel mod de fysiske forretninger, og ikke mindst lastbiltransporten med varerne.