Lars Larsen-selskab ruster sig til mere vækst med stort opkøb

25. oktober 2021, 14.43

Lars Larsens søn, Jacob Brunsborg, administrerer sammen med den øvrige familie investeringerne via moderselskabet Lars Larsen Group. En af virksomhedens væsentlige forretningsben er nu i gang med et større opkøb.

Actona Group, der er en del af Lars Larsen Group, er tæt på at lande et stort opkøb af møbelpolstervirksomheden Theca.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Det sker som led i en vækststrategi, hvor Actona i Holstebro ønsker at udbrede sine forretningsområder.

Theca producerer blandt andet sofaer og lænestole og har egne polsterfabrikker i Litauen og i Hviderusland, hvor der ugentligt produceres mere end 3.500 ordrer.

- Opkøbet af Theca er det første i en række af strategisk vigtige opkøb, der både skal styrke vores innovations- og produktionskompetence samt skalere vores kapacitet betragteligt. Vi satser aktivt på at styrke os indenfor polstermarkedet, siger CEO for Actona Group, Jimmi Mortensen, og fortsætter:

Theca er grundlagt af Claus Svenningsen, der fortsætter i virksomheden og bliver ansvarlig for den nye polster-division under Actona Group.

-Jeg er utroligt glad for, at handlen så hurtigt er faldet på plads og for at stå i spidsen for den samlede polster-division, som rummer et kæmpe potentiale. Theca har altid været en dygtig produktionsvirksomhed med stolte håndværksmæssige traditioner, og dette kombineres nu med Actona Groups stærke kunde- og markedsforståelse, siger Claus Svenningsen.

Han har indtil nu ejet en tredjedel af Theca, mens henholdsvis Dansk Ejerkapital (tidl. Industri Udvikling) og LTP Group ligeledes har haft hver en tredjedel af ejerskabet, der overgår 100 procent til Actona Group, når handlen er på plads.

Moderselskabet bag det hele, Lars Larsen Group, kontrolleres af stifterens søn Jacob Brunsborg.

Handlen skal godkendes af konkurrencemyndighederne.

Indlæser debat