Nedrykker får medhold: Herreliga udvides til 15 hold

Efter Ringsteds medhold i appelsag ændres antallet af nedrykkere i næste sæson i de øverste håndboldrækker

12. maj 2021, 13.36

TMS Ringsted spiller også i HTH Herreligaen i næste sæson. Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix

HÅNDBOLD To hold rykker direkte fra HTH Herreligaen og ned i 1. division efter grundspillet i næste sæson.

Det er en af konsekvenserne af, at ligaen i en enkelt sæson må udvides til 15 hold, efter at TMS Ringsted har fået medhold i, at klubben må blive i ligaen efter Århus Håndbolds konkurs.

Samtidig får afgørelsen også betydning for nedrykkerantallet i divisionerne.

Det siger chef for turneringer i Dansk Håndbold Forbund (DHF), Frank Smith.

- Konsekvensen, af at TMS Ringsted bliver i ligaen, er, at der i næste sæson er 15 hold i ligaen, og der ekstraordinært er to direkte nedrykkere til 1. division.

- Når vi kører med et ulige antal i ligaen, skal vi have en ekstra nedrykker, og det kommer til at have en afsmittende effekt på rækkerne under.

- I 1. division betyder det så, at der i stedet for tre direkte nedrykkere vil være fire direkte nedrykkere i den kommende sæson. Og sådan fortsætter det. Afgørelsen giver en dominoeffekt, siger Frank Smith.

I 2022/23-sæsonen vil der igen være 14 hold i landets bedste række.

Med den midlertidige udvidelse til 15 hold bliver grundspillet to runder længere.

Samtidig vil der være et hold, som bliver færdig med grundspillet og derfor sidder over, når ligaens øvrige 14 hold mødes i sidste spillerunde og potentielt skal fordele pladserne i slutspillet eller forsøge at undgå nedrykning.

Hos TMS Ringsted er det en glædens dag, efter at håndboldklubben vandt en appelsag, der gør, at holdet forbliver i håndboldligaen.

- Det er fantastisk, men også en korrekt dom. Hvis man læser ligareglementet, så er det den rigtige dom, og det er også det, som vores advokat hele tiden har sagt til os, siger Henrik Dudek, formand for TMS Ringsted.

- Hvis vi ikke havde vundet den her, havde vi taget den videre ud af Dansk Håndbold Forbund (DHF) og ind i Danmarks Idrætsforbund (DIF).

Sagen udspringer af, at Skanderborg Håndbold og Århus Håndbold indgik et samarbejde straks efter grundspillets afslutning, hvorefter Århus begærede sig konkurs.

I grundspillet var TMS Ringsted endt sidst og stod derfor til at rykke direkte ned i 1. division.

Men den sjællandske klub nedlagde protest, da den mente, at reglerne omkring konkursen og tidspunktet for den gjorde, at TMS Ringsted skulle forblive i ligaen.

Protesten blev i første omgang afvist af Håndboldens Disciplinærinstans. Men den dom er nu onsdag blevet omstødt af Håndboldens Appelinstans.

Henrik Dudek er på trods af omstødelsen ikke tilfreds med forløbet.

- Jeg synes aldrig nogensinde, at vi skulle være nået så langt.

- Jeg synes personligt ikke, at DHF har taget opgaven alvorligt nok. For det var klokkeklart. Aarhus kørte over for rødt to gange. På deres anmeldelsespligt, og hvornår de lagde deres konkurs. De lagde konkursen den sidste dag i marts og spillede en kamp 4. april, siger Henrik Dudek.

Han ser nu frem mod et år mere i landets bedste håndboldrække.

- Det bliver et noget nemmere arbejde. Vi havde et hold klar til håndboldligaen. Nu skal vi måske supplere truppen med en enkelt eller to spillere.

- Det er en god dag, og det skal fejres, afslutter Henrik Dudek.

/ritzau/

Indlæser debat...