Nedslidte må yde mens raske må nyde

Udgivet:28. oktober 2020, 12.25

Læsetid:1 minut

Af Kristian Pihl Lorentzen Ans. MF for Venstre

PENSION Socialdemokratiet formår endnu en gang at sige et og gøre noget andet. Mette Frederiksen ønsker at hjælpe de nedslidte, men lige præcis denne målgruppe, bliver efterladt på perronen i regeringens nye aftale om tidlig pension til »Arne«.

Venstre, er derimod af den holdning, at uanset om du har arbejdet som slagter i 27 eller 42 år, kan du godt have lige ondt i ryggen. Venstre har hele tiden sagt, at nedslidte danskere skal have gode muligheder for at gå på tidlig pension. Derfor har vi sagt, at vi er parate til at forbedre den seniorpension, som Venstre stod i spidsen for at indføre, da vi havde regeringsansvaret.

Dette lægger regeringen også op til i deres nye aftale, men først i 2024, hvilket er alt for sent. Så regeringen må altså mene, at de nedslidte må yde, mens de raske må nyde.

Ud over det menneskelige aspekt i aftalen, er den økonomiske del skudt helt ved siden af. Vi står i den største økonomiske krise siden 2. Verdenskrig. Ikke desto mindre hæver S igen skatten med yderligere 2,5 milliarder kroner. I disse covid-19 tider, med voksende ledighedstal og nødlidende virksomheder, er det absolut ikke flere udgifter, som styrker Danmark.

Regeringen har også valgt at bruge over 2 mia. kr. fra vores fælles opsparing - det såkaldte råderum. Penge, der kunne være brugt til at sætte gang i samfundets hjul igen, til flere politibetjente, og/eller til grøn omstilling.

Konklusion: Nedslidte må yde, raske må nyde - og Danmark svækkes. Hvad mon »Arne« i grunden mener om det?