Flyt rådhuset til drømmeplacering ved banen

7. december 2021, 12.41

SØFRONTEN Søvej skal efter »Søfrontprojektet« flyttes bag rådhuset, så der kan blive plads til nyt Museum Jorn og et grønt rekreativt område ved søen. Liv ved søen er en rigtig god ide. Et åndehul i byen, og som øger kvaliteten i den måde, vi i fremtiden skal bo i byen på.

Mindre god og en dyr løsning er det, at flytte den meget trafikerede Søvej op i mellem kommunens bygninger. Herved må det forventes, at der kommer trafikstøj, meget tæt på en stor arbejdsplads, hvilket må betyde, at der skal investeres et ikke ubetydelig beløb i rådhuset med støjdæmpning for de medarbejdere, der sidder lige inde bag de gamle ruder. Et kvalificeret gæt vil være 60-70 mio. kr.

Det lyder billigere og mere bæredygtigt at flytte rådhuset. Ikke ud af midtbyen, da store arbejdspladser, som også Jyske Bank, betyder liv og handel i byen. Det vil være oplagt at flytte rådhuset til baneområdet ved stationen

Jeppe Errebo Kjems

Rådhuset fra 1972 er måske i nogens optik ikonisk, men smuk har bygningen aldrig været. Kan det betale sig at investere mange penge i den gamle bygning fra lige før energikrisen, som sikkert er ringe isoleret? For ikke at tale om, hvad det koster at flytte vejen?

Det lyder billigere og mere bæredygtigt at flytte rådhuset. Ikke ud af midtbyen, da store arbejdspladser, som også Jyske Bank, betyder liv og handel i byen.

Det vil være oplagt at flytte rådhuset til baneområdet ved stationen i forbindelse med planerne om at sænke jernbanen i jorden. Over placeres en moderne ny rådhusbygning til glæde for medarbejderne og med mulighed for at samle flere af kommunens bygninger under ét tag.

Det nye rådhus vil stå i midtbyen, lige over for jobcenteret og for enden af offentligt transport og supercykelsti - og med direkte linje til motorvejen via Nordskovvej. Trafikken på Søvej halveres og behøver ikke flyttes, da den nu kan bære at blive gjort til »sive-vej« forbi nyt rekreativt område ved søen. En drømmeplacering som vil være en trafikal-, økonomisk- og bæredygtig løsning.

Man kan diskutere om det nuværende rådhus overhovedet er bevaringsværdigt, men vil man bevare det, kan man ændre det til et nyt Museum Jorn. Det har den rette placering, hvis ikke man hellere vil placere museet modigt og med kant på en fremtrædende plads i søkanten og skovbrynet på Odden?

Indlæser debat