Politikere vil bremse fald i elevtal på Den Kreative Skole

Skolens bestyrelse bliver erstattet af et kulturskoleråd

Udgivet:05. februar 2019, 14.00

Læsetid:2 minutter

SILKEBORG Første skridt bliver nu taget i forsøget på at bryde med det dalende elevtal på Den Kreative Skole i Silkeborg.

Skolens bestyrelse bliver erstattet af et kulturskoleråd, der vil bestå af en række relevante personer fra blandt andet kulturlivet, erhvervslivet og Silkeborg Byråd.

- Det er startskuddet til et eftersyn af Den Kreative Skole og måden, den bliver kørt på, siger Johan Brødsgaard (R), formand for kultur-, fritids- og idrætsudvalget.

I september lød skolens elevtal på 1184 tilmeldte elever mod 1794 elever i 2012. Udvalgsformanden håber, at tiltaget kan bringe nye perspektiver ind i Den Kreative Skole.

Hvordan sikrer I, at det ikke bare er en formel ændring, men at det rent faktisk gør en forskel?

- Ved at lave den her form for organisering kommer vi ikke bare politisk tættere på. Vi kommer også administrativt tættere på skolen, og det betyder, at man kan bakke bedre op om de ting, der foregår. Også i forhold til økonomisk rådgivning. Så dels giver det mulighed for en ny personkreds, men det betyder også, at vi som kommune rykker tættere på, siger Johan Brødsgaard.

Skoleleder på Den Kreative Skole, Erling Kyvsgaard, har sammen med den nuværende bestyrelse været med i dialogen om ændringerne.

Nogle at sparre med...

Vil du have fuld adgang til alle artikler på midtjyllandsavis.dk?

Første måned for 19 kr.

Herefter 99 kr. pr. måned

KOM I GANG NU
OG LÆS ARTIKLER OM 2 MIN.
MobilePay

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter til normalpris. Nem opsigelse. Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Ønsker du kun at læse denne artikel? Køb dagsadgang her

Er du interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Klik her

Allerede abonnent? Log ind