Nekrolog: Ung forsker fra Silkeborg havde blik for medmennesket

Sociologen Anders Petersen var tillige en flittig forfatter

Udgivet:24. maj 2022, 10.30

Læsetid:1 minut

Anders Petersen, lektor i sociologi ved Aalborg Universitet og forfatter til en række videnskabelige artikler og bøger, døde fredag i en alder af blot 48 år.

Hans Krabbe
Chefredaktør| hkr@midtjyllandsavis.dk

NEKROLOG: Sociologen og forfatteren Anders Petersen, Silkeborg, døde fredag den 20. maj i en alder af blot 48 år.

Anders Petersen var en af de mange, der forlod Silkeborg for at uddanne sig. Men han vendte siden tilbage til byen og stiftede sammen med hustruen, Susanne, familie i barndomsbyen.

Anders Petersen var en anerkendt forsker, der »ofte kredsede om at finde svar på, hvorfor så mange mennesker bukker under eller har det svært i det samfund, vi lever i,« som Kristeligt Dagblad formulerer det.

Ud over sin forskning var Anders Petersen en flittig forfatter. Sammen med psykologi-professor Svend Brinkmann skrev han bogen »Diagnoser«, som i 2015 førte til stor offentlig debat om brugen af diagnoser.

Anders Petersen kaldte selv mødet med hustruen Susanne for sit livs vendepunkt og pegede i Kristeligt Dagblads podcast sidste år på ordet »kærlighed« som det allervigtigste ord af alle.

Anders Petersen, der var medlem af skolebestyrelsen for Hvinningdalskolen og fodboldtræner i FC Silkeborg, efterlader sig ud over Susanne to teenagesønner.

Indlæser debat