Tre unge familier bor sammen: Gårdkollektivet blomstrer

Tre par har droppet studieboligen og er flyttet sammen på en kæmpe gård i Gl. Laven. De trives med konstant liv og seks hænder til dagligdagens gøremål. For så er der nemlig mere tid til alt det sjove

22. oktober 2018, 19.10

De tre par faldt alle for gården i Laven. Den indeholdt meget af det, de søgte, og så var den ikke uoverskuelig at sætte i stand. Samtidig holder de alle af naturen og påpeger, at de er glade for, deres børn kommer til at vokse op med natur omkring sig. Venner til parrene er også meget misundelige på gården og kollektivet, og alle deres familier har bakket fuldt op om projektet. Fra venstre er det Søren Hygum, Laurits Anesen, Stine Skovbjerg med Mejse i armene og Kristine Haahr. På bordet sover Vildfred. (Andreas Tholl og Stine var ikke til stede).

GL. LAVEN En gård, tre par, to babyer og masser projekter. Sådan er virkeligheden i et nyopstartet kollektiv i Gl. Laven. Her har seks unge mellem 25 og 31 år nemlig valgt at bytte det normale ud med det sociale.

- Det er fantastisk at være omgivet af mennesker hele tiden. Samtidig fordeler vi alt det praktiske, så der er mere tid og energi til alt det sjove, siger Kristine Haahr.

Og det er da også lige præcis det, beboerne på gården fremhæver, når de forklarer, hvorfor de egentlig har valgt kollektivet.

- Alt det, vi gerne ville have gjort og ordnet før, da vi boede hver for sig, men som der ikke var tid og overskud til, kan vi pludselig her. Her er tid til alle de sjove projekter. Derudover er det super inspirerende at være sammen med de andre, for der er altid gang i noget, hvilket motiverer. Vi er også nogle på barsel, og det er en kæmpe gave ikke at være det alene. Der er altid råd og sparring, siger Kristine Haahr.

Det handler om fællesskabet...