Paradoksernes hovedstad

Udgivet:21. november 2022, 10.46

Læsetid:1 minut

Af Marianne Benedicte Gorridsen. Vejlsøvej 51 Silkeborg

BESPARELSER Politikere i vores outdoorhovedstad vil fjerne de grønne træer i bybilledet og derved skabe et miljø, hvor beton og asfalt overtager det dominerende udtryk i midtbyen.

Samtidig med at klima- og miljøforbedringer er på hele verdens dagsorden.

Samtidig med, at Danmarks Naturfredning gør hvad de kan for at sikre biodiversiteten i vores lille land. Samtidig med at opfordringen »Plant et træ. Gør en forskel« længe har været en opfordring, blandt andet fra klimaorganisationen Klimatræ. Det at plante træer er en rigtig god måde at kompensere for CO2-udledning

For at spare penge til oprydning af blade, vil politikere i Silkeborg - stik imod trenden indenfor by forskønnelse over hele landet - modvirke et grønnere og bedre CO2-miljø. For at løse et mindre problem, vil man medvirke til at skabe et meget større problem. Hvert eneste træ tæller i CO2-regnskabet og et smukt miljø tæller i folks trivsel. Piet Hein har sagt: »Problemer som ved løsning vokser, er livets sande paradokser«. Kære politikere i Silkeborg: Ikke flere hovsa løsninger, som bagefter står til mange, mange års fortrydelse.

Indlæser debat