Vingegaard skuffer Riis: Han burde stille op til VM

Bjarne Riis undrer sig over, hvad Jonas Vingegaard foretager sig, og hvorfor han ikke er til VM i Australien.

Udgivet:24. september 2022, 13.37

Læsetid:2 minutter

Bjarne Riis følte sig forpligtet til at køre VM i sin aktive karriere, og han betegner det som en ære at repræsentere Danmark. Det undrer ham, at Jonas Vingegaard ikke er med til søndagens VM i Australien. (Arkivfoto).

/ Ritzau /

WOLLONGONG Tour de France-vinderen Jonas Vingegaard er fraværende på det danske cykellandshold, der søndag kører VM.

Allerede i august meldte landstræner Anders Lund ud, at sommerens danske Tour-helt havde valgt at fokusere på andre opgaver for sin hollandske arbejdsgiver Jumbo-Visma.

Det skuffer den tidligere cykelstjerne og holdejer Bjarne Riis, at Vingegaard ikke er en del af holdet, når der natten til søndag dansk tid køres linjeløb ved VM i Australien.

- Selvfølgelig skal sådan en gut køre VM, hvis det passer ham med en kuperet og halvhård rute.

- Det er ikke nok at køre Lombardiet Rundt og slutte sæsonen af. Det synes jeg ikke, siger Bjarne Riis til B.T.

Siden Vingegaard vandt Tour de France 24. juli, har den 25-årige dansker kun deltaget i et hollandsk gadeløb.

Derudover kiggede han i midten af august forbi scenen til holdpræsentationen ved Postnord Danmark Rundt i Skive. Ellers er Jonas Vingegaard ikke blevet set i offentligheden.

Rivalen fra Touren, sloveneren Tadej Pogacar, har siden sommerens andenplads i Frankrig deltaget i flere løb i Europa og Canada, og han er også at finde til VM i Australien.

Bjarne Riis undrer sig over, hvad Vingegaard foretager sig. Han forstår heller ikke, at Jumbo-Visma ikke har meldt tydeligt ud, hvorfor den danske stjerne er fraværende.

Og det skuffer Riis, at Vingegaard ikke har deltaget i flere løb end gadeløbet i Holland.

- Vi kender ikke årsagerne til det, andet end at han er træt. Det er jeg også, når jeg kører rundt om søen i Lugano.

- Ej, det er forkert at sige det sådan, men jeg tror altså, at det havde været bedst for ham rent mentalt at komme i gang igen og føle sig som en cykelrytter, siger Bjarne Riis til B.T.

Den danske Tour-vinder fra 1996 fortæller, at han personligt altid følte sig forpligtet til at køre VM i sin aktive karriere.

Det danske VM-hold i Australien består af Jakob Fuglsang, Mattias Skjelmose, Magnus Cort, Michael Mørkøv, Alexander Kamp, Mikkel Honoré, Mikkel Bjerg og Anton Charmig.

/ritzau/