Coronastatus: 63 kommuner over bekymringsgrænse - Silkeborg holder sig under

20. september 2020, 18.54

Foto: Jakob Stigsen Andersen

SILKEBORG Der er stadig ganske godt styr på coronasmitten i Silkeborg Kommune.

Det viser de seneste tal fra Statens Serum Institut (SSI). Antallet af smittede er ganske vist steget lidt i løbet af weekenden, men Silkeborg holder sig fortsat under den såkaldte beymringsgrænse, som er 20 smittede pr. 100.000 indbyggere i løbet af de seneste syv dage.

I løbet af den seneste uge har der i Silkeborg været 17 positive test. Det svarer til 18,0 pr. 100.000 indbyggere. Det er en stigning på fire i forhold til i fredags.

På landsplan er 63 - ud af 98 - kommuner nu over bekymringsgrænsen. Blandt dem er Skanderborg, som har oplevet en meget stor stigning i antallet af smittede siden i torsdags. I alt har der været 25 positive test i løbet af de senste syv dage.

På landsplan er der fra lørdag til søndag registreret 469 nye smittede, mens tre er døde med covid-19.

SSI oplyser, at 17 mennesker er blevet indlagt med covid-19, men at det samlede antal af indlagte er faldet med 3 til 59.

Seruminstituttet oplyser dog samtidig, at statistikken for antallet af indlagte er usikker, da der har været forsinkelser i indhentning af de regionale data for indlæggelser.

Det er stadig især kommunerne på Københavns Vestegn, hvor smitten spreder sig.

Ishøj, Vallensbæk og Brøndby er blandt de kommuner med højest antal smittede per 100.000 indbyggere de seneste syv dage.

Med det seneste døgns tre dødsfald er nu i alt 638 covid-19-smittede døde under pandemien.

Antallet af nye smittede mellem fredag og lørdag var 589. De to dage forinden var tallet cirka 450 om dagen.