Silkeborg-Voel henter svensker til bagkæden

26-årige Julia Eriksson med fortid i Randers HK vender tilbage til den danske liga

8. maj 2021, 07.00

Julia Eriksson er her fotograferet i sin tid som Randers HK-spiller. Næste sæson skal hun optræde i Silkeborg-Voels grønne trøje. Foto: Ole Nielsen/Ritzau Scanpix

HÅNDBOLD I sidste uge offentliggjorde Silkeborg-Voel, at den svenske keeper Filippa Idéhn vender tilbage til klubben til næste sæson, og nu er endnu en forstærkning fra nabolandet på plads.

Læs også
Svensk kending skal løfte Silkeborg-Voel
Abonnement

Det drejer sig om den 26-årige venstreback Julia Eriksson, der har skrevet under på en etårig aftale med ligaklubben. Dermed vender svenskeren tilbage til den danske liga, hvor hun fra 2018 til 2020 optrådte for Randers HK.

Med tilføjelsen af Julia synes jeg, at vi er rigtig fornuftigt dækket ind i vores bagkæde

Mikael Bak, direktør i Silkeborg-Voel

- Vi er glade for at kunne føje en stærk højrehånd til truppen. Fra sin i Randers HK har vi et godt kendskab til Julia Eriksson, som vi tror på kan tilføre kvaliteter til truppen, siger Silkeborg-Voels direktør, Mikael Bak.

- Med tilføjelsen af Julia synes jeg, at vi er rigtig fornuftigt dækket ind i vores bagkæde. Nu venter der en vigtig opgave for Jakob og co. med at få integreret Julia bedst muligt på holdet forud for sæsonstarten, siger direktøren.

Læs også
Voel-træner blåstempler sæsonen
Abonnement

Har haft skadesproblemer

Julia Eriksson skifter til klubben fra tyrkiske Kastamonu Belediyesi GSK, hvor hun havde et kort ophold under danske Helle Thomsen. Tidligere har hun spillet for Kärra HF, Lugi HF og IK Sävehof i hjemlandet.

Den svenske bagspiller har dog været udfordret af skader og kommer derfor ikke til Silkeborg-Voel i den bedste forfatning.

Læs også
Skadesplaget bagspiller bliver i Silkeborg-Voel

Men både Julia Eriksson og klubben håber, at hun kan genfinde det niveau, der tidligere gjorde hende til bobler til det svenske landshold, og hun ser frem til igen at skulle optræde i dansk håndbold.

- Fra min tid i Randers HK ved jeg, at den danske liga er stærk med mange gode hold. Mit kendskab til Silkeborg-Voel KFUM er fornuftigt, og jeg synes, at der i forvejen er en spændende trup.

- Forhåbentlig vil jeg og holdet i den kommende sæson opnå succes på banen, hvor det er min klare ambition, at vi skal være med i slutspillet, siger hun.