Aktive Silkeborg-Voel: Gafler profil hos konkurrent

Stor udskiftning er på plads hos Silkeborg-Voel, der henter playmaker i Ringkøbing Håndbold

Udgivet:14. juli 2023, 07.59

Læsetid:2 minutter

Marigona Hajdari er her i ligakampen mellem Viborg HK og Ringkøbing Håndbold. Foto: Johnny Pedersen

Peter A. Sørensen
Sportsredaktør

3 måneder siden

HÅNDBOLD Silkeborg-Voel forstærker sig med en af profilerne hos Ringkøbing Håndbold. Det er 23-årige Marigona Hajdari, der de seneste år har været en profil på ligaholdet ved Vesterhavet.

Hajdari glæder sig til en ny udfordring.

- Silkeborg-Voel er en attraktiv klub med mange år i slutspillet i den danske liga, hvilket siger meget om niveauet og ambitionerne i klubben. Derudover har jeg altid synes godt om spillestilen i Silkeborg-Voel, og det er noget, jeg kan se mig selv i. Jeg glæder mig rigtig meget til at blive en del af holdet og møde pigerne samt menneskerne omkring klubben, siger Marigona Hajdari.

Hun valgte allerede i foråret at meddele Ringkøbing, at hun ville prøve noget andet.

- Nogle gange skal der ske noget nyt for, at man kan blive ved med at udvikle sig. Jeg kunne mærke, at jeg er klar til nye udfordringer, hvor jeg får prøvet mig selv af. Jeg har ikke prøvet andet end Ringkøbing, så jeg havde mange overvejelser i forhold til om andre omgivelser kunne give noget andet og mere til mit spil. Derfor tog jeg beslutningen om at skifte klub, siger Marigona Hajdari.

Som håndboldspiller har hun mange forcer.

- Jeg vil mene, at mine styrker som håndboldspiller er mit overblik, assistsspil og fintespil, siger hun.

Marigona Hajdaris familie kommer fra Kosovo, men har boet i Danmark hele sit liv.

- Jeg er født og opvokset i Danmark. Jeg voksede op i Holstebro til jeg blev 10 år, og derefter flyttede familien til Tarm, og det var først her jeg startede med at spille håndbold, siger Marigona Hajdari, der blev uddannet som fysioterapeut i sommeren 2022.

Med tilgangen af de to højrebacks Maria Holm og Sara Madsen, venstrefløjen Maja Edling Lauritsen, de to bagspillere Andrea Jacobsen og Marigona Hajdari samt målvogter Sophie Amalie Moth er ligatruppen i Silkeborg-Voel nu helt på plads til den nye sæson.

Fra sidste sæson er spillere som Natasja Andreasen, Maja Laursen, Stine Bonde, Mathilda Lundstrøm, Isabella Poulsen, Mathilde Kristensen, der dog er ude til efter jul på grund af graviditet, samt Andrea West Bendtsen de mest markante spillere, der stadig er i klubben. De bliver suppleret af en række unge talenter.

Indlæser debat