Ordentlige fodboldrammer i nord, tak

Udgivet:19. januar 2022, 13.07

Læsetid:2 minutter

Af Klaus Læborg. Nylandsvej Fårvang

IDRÆTSPOLITIK Silkeborg Kommune har igennem en årrække delt kunststofbaner ud til en del af idrætsklubberne i Silkeborg bys nærområde. Det er rigtigt dejligt at se hvordan der fra politisk hånd prioriteres breddeidræt og kunststof som en naturlig del for idrætsklubberne i 8600 Silkeborg.

Der er dog ingen roser uden torne. For ude i oplandet ligger der mange idrætsforeninger som overhovedet ikke prioriteres. Her er det mere reglen at der skal køres langt for at kunne træne når frosten eller mudderet bider i banen. Vi oplever ikke den samme service som idrætsklubberne i 8600 Silkeborg.

Vi i Fårvang skal hvert år sende vores spillere ud på en køretur på op til 40 km for at spille bold på kunststof og det er ikke 20 mand vi taler om. Forleden var 51 spillere mødt op på Marienlund-anlægget i Silkeborg. En tur der løber op i 40 km tur/ retur. Vi kan naturligvis ikke sende vores ungdomshold ud på sådan en tur. Det er helt urimeligt.

For os herude i den yderste kant af kommunen er vores idrætsklub vigtig for sammenholdet i byen. Ligesom vores skole har den en stor betydning for hvordan vi som lokalsamfund udvikler os. Derfor betyder de gode rammer alt for vores fremtidige udvikling. Så hvis I mener noget med de fine ord fra valgkampen så skal i steppe op.

Hvis I mente en hel kommune og at det skal være attraktivt at bosætte sig udenfor Silkeborg by, så skal I til at sprede de her baner ud til de byer der ligger mere end 7 km fra rådhuset. Vi har brug for de rammer herude. Det gælder både i Fårvang og i Ans som står med samme problematik.

Jeg er slet ikke begyndt at nævne hvordan det står til i syd.

Vi skal have lige og ordnede vilkår for boldsport i hele Silkeborg kommune. Valget er overstået og der skal leveres på jeres valgløfter. Der er behov og belæg for et kunststofanlæg i Fårvang. En klub med et tårnhøjt medlemstal i et område der yderst sjældent tilgodeses på idrætsfronten. Vi er sågar villige til at dele et anlæg med nabobyerne.

Så er der rigeligt med borger og medlemsgrundlag for et godt anlæg.

Det er da en ren vindersag.