Covid-19 - skal vores børn i frontlinjen?

1. marts 2021, 12.11

CORONA Jeg forstår udmærket tvang - direkte som indirekte - hvis præmissen er, at vi alle eller en stor del af os ville dø, hvis vi ikke tvinges til test, tvinges i isolation eller vaccineres, men er det sandheden? Fakta viser at folk, der dør med corona, gennemsnitlig er 82 år - fuldstændig samme gennemsnitsalder for dødeligheden i Danmark før corona.

Og hvad sker der, når forældre overgiver sig til massetest af deres børn, for at de kan komme i skole og få et liv igen? Sælger de så dybest set også ud af sig selv for at få bare LIDT liv og frihed igen?

Der kommer noget nyt ind i klasserummet, som jeg ikke synes er særligt hensigtsmæssigt - det risikerer at skabe frygt og splid imellem eleverne, alletiders grobund for outshaming i skolerummet, da ikke alle vil deltage

Karina Kirk (NB)

Der kommer noget nyt ind i klasserummet, som jeg ikke synes er særligt hensigtsmæssigt - det risikerer at skabe frygt og splid imellem eleverne, alletiders grobund for outshaming i skolerummet, da ikke alle vil deltage. Og vi stiller pludselig vores børn i frontlinjen ifht. bekæmpelse af en virus, det ser ud til at vi skal lære at leve med, og som 98,8% i Danmark overlever.

Jeg savner så meget en mere nuanceret dialog, der hvor ALT bliver smidt på bordet og hvor vi perspektiverer tingene og sammen træffer sundere valg - der hvor HELE folkesundheden bliver sat i spil, og i særdeleshed vores børn og unge som nu er blevet de særligt sårbare ift. trivsel og som samtidig nu skal stå i frontlinjen.

Tør vi ikke at tale om det hele, da mister vi det halve - og land og byer bliver splittet i to.

Nogle siger at covid-19 tester os, gør os trætte og splitter os. Det tror jeg ikke på. Jeg tror håndteringen trætter os og tester os. Består vi testen eller falder vi i testen?

Måske skulle vi starte et helt andet sted og genvinde respekten og kærligheden til hinanden. Vi har gjort det før og kan gøre det igen.