Rift om gratis elcykler - er udlånt året ud

Kommunens nye tilbud om lån af gratis elcykler er kommet flyvende fra start

28. juli 2020, 11.50

Alle kommunens 17 låne-elcykler er udlånt resten af året med undtagelse af et par stykker i de sene efterårsmåneder. Foto: Scanpix/Betina garcia

RY/GALTEN/SKANDERBORG - Fra den 1. august kan borgere i Skanderborg Kommune gratis låne en elcykel af kommunen. Det har borgerne allerede nu benyttet sig af i stor stil.

Siden det for to uger siden blev muligt at forhånds-booke en elcykel, er de 17 cykler på udlånslisten gået som kolde Piña Coladas på en varm sommerdag, siger kommunikationskonsulent i Vej & Park, Lotte Kristiansen.

Alle 17 cykler udlånt

Med enkelte undtagelser er alle 17 cykler udlånt resten af året. Dog er det stadig muligt at finde enkelte ledige cykler i de sene efterårsmåneder, i foråreret 2021 er der igen rig mulighed for at prøve det miljøvenlige transportmiddel. Her er kun enkelte cykler booket i de tidlige sommermåneder i 2021.

Forsøg til 400.000

Formålet med den nye ordning er, at hjælpe flere borgere med at få øjnene op for den grønne transportform, så de måske ender med at skifte bil nummer to ud med en elcykel.

Elcyklerne er finansieret med midler fra Klimapuljen, som har til formål at understøtte initiativer, der positivt påvirker den grønne omstilling i kommunen. Der er afsat 400.000 kroner til udlån af elcykler frem ti udgangen af 2022, og cyklerne bliver udlånt i et samarbejde med cykelhandlere i Ry, Galten, Låsby, Hørning og Skanderborg. Forsøget fortsætter frem til udgangen af 2022.

bes