Ros til Simon Kvamms Guru i Silkeborg - borgmesteren er også tilfreds

9. april 2021, 09.08

Simon Kvamm går helt agurk i rollen som lifecoachen Andreas, der vender hjem til Silkeborg efter nogle lærerige år i hovedstaden. Men alt går ikke så glat for Andreas, som drikker sig i hegnet hos den lokale glaspuster. Foto: DR

Langt de fleste tv-anmeldere sender rosende ord i retning mod Simon Kvamm, der er hovedarkitekten bag satireserien Guru, som havde premiere torsdag aften på DR.

Alle seriens afsnit kan ses på DRTV, og på baggrund af hele serien har flere anmeldere fundet anledning til at rose silkeborgenseren, som har valgt at lade størstedelen af handlingen foregå i fødebyen Silkeborg, hvor også Brian Lykke er fra. Han spiller nemlig også med i serien.

Kort fortalt handler Guru om lifecoachen Andreas, som efter nogle succesrige år i hovedstaden vender hjem til Silkeborg.

Han vender hjem som et stærkere menneske, der nu vil sætte fut i silkeborgenserne, som ofte har befundet sig i skyggen af Hernings succes med entreprenørånd og fodboldhold, der har et rovdyr (ulven) som maskot.

Jyllands-Posten:

Hos Jyllands-Posten skriver Katrine Sommer Boysen, der kvitterer med 4 ud af 6 stjerner:

I de mange isolerede enkeltscener er ”Guru” fremragende, om end ikke synderlig original satire. Og selv om Andreas er seriens stadig mere vaklende centrum, er ”Guru” befolket med et helt parnas af vidunderligt selvudleverende bifigurer. Som Kirsten Lehfeldts glaspuster fra gågaden, der under et meditationskursus på Anholt oplevede en stærk seksuel kontakt med en ukendt mand, som hun nu kan identificere som den i øvrigt ret hæmmede Andreas, og som er »blown away« (en replik, som Lehfeldt selvsagt leverer perfekt) af Andreas’ tanker

Barndommens "vennen" Bette Jan er død, og spørgsmålet er, om Andreas var en god kammerat. Det nager i underbevidstheden hos den ellers så korrekte og ordentlige lifecoach. Foto: DR

B.T.

Hos B.T skriver anmelder Kristian Dam Nygaard, der kvitterer med 5 ud af 6 stjerner:

Simon Kvamm er selv som bekendt oprindelig fra Silkeborg og har udtalt, at han generelt har brugt sig selv meget i rollen. Det mærker man tydeligt, og det er fedt at se kontrolmennesket Kvamm i flere scener blotte sig fuldstændigt og gøre grin med det selvoptagede menneske

Soundvenue kalder det en triumf

Magasinet Soundvenue er nok det medie, der er mest begejstrede for serien, der kaldes for en triumf med 5 ud af 6 stjerner:

Simon Kvamm triumferer med ’Guru’, en morsom og overraskende mørk komedieserie om tidens trang til selvudvikling.

Politiken kalder det stivbenet og savner musikalitet

Dagbladet Politiken, som i øvrigt gør rigtig meget ud af tv-anmelderi, savner noget mere rytme og dybde i fortællingen. Her kvitterer man med kun 3 ud af 6 stjerner.

Joakim Grundahl skriver:

Med Simon Kvamms fokuserede blik tripper Andreas Mertz monomanisk efter manuskriptets pointer og krakelerer ikke nok til, at den menneskelighed, der er så vigtig for både komikken og tragikken, får lov at skinne igennem. Derfor bliver det en lidt stivbenet forestilling, der savner musikalitet.

Vindum tilfreds

Silkeborgs borgmester Steen Vindum (V) sad også og kiggede med torsdag aften.

Det blev til første afsnit for borgmesteren, der glædede sig over den store eksponering fra Silkeborg, hvorfra de vises mange billeder af naturen og kultur-steder. Eksempelvis Hjejlen, Jysk Park, gågaderne og Papirtårnet samt naturen selvfølgelig.

På facebook skriver Vindum:

Så lige første afsnit af “GURU” - fantastisk reklame for Silkeborg. Jeg synes den er sjov, men måske mest for os fra Silkeborg......

Indlæser debat...