40 års jubilar: Meget påvirket af at miste Lars Larsen

Purchasing Advisor i JYSK, Åge Nielsen, kan fredag den 14. august 2020 fejre 40-års jubilæum i Jysk

14. august 2020, 09.00

Åge Nielsen er født i Videbæk, men bor nu i Åbenrå. Foto: Jysk

SILEKBORG - EN Lars Larsen er kendt som manden, der grundlagde og udviklede Jysk til en verdensomspændende kæde med tusindvis af butikker. Men selv en mand med Lars Larsens energi kunne ikke gøre det alene, og Jysks succes skyldes også en stribe dedikerede medarbejdere, der for nogles vedkommende har været med på næsten hele rejsen.

En af de mest betydningsfulde er Åge Nielsen, der blandt andet stod i spidsen af udviklingen fra nul til næsten 1.000 butikker i Tyskland, og derfor er det også en speciel dag i Jysk, når Åge Nielsen fredag den 14. august kan fejre 40-års jubilæum.

Det har været et eventyr, som jeg ikke ville have undværet. Jeg har oplevet meget og rejst i hele verden i forbindelse med mit job, og det har været en meget stor del af mit liv, siger Åge Nielsen.

af hans store interesser er golf, men han er ked af, at det ikke bliver sammen med sin mangeårige chef og ven, Lars Larsen.

- Det var jo noget af det, vi dyrkede sammen, og det fylder stadig meget for mig, at han ikke er her mere. Jeg mistede både en fantastisk kammerat og en chef, og det er jeg meget påvirket af, siger Åge Nielsen.

Således fylder tabet af Lars Larsen stadig meget for Åge Nielsen personligt, men han understreger til gengæld, at han aldrig har været nervøs for konsekvensen for Jysk.

- Lars Larsen har altid været god til at finde de rigtige mennesker til at lede virksomheden, og sammen med Jacob Brunsborg og resten af familien er jeg slet ikke i tvivl om, at Jysk vil være en succes i mange år fremover, siger Åge Nielsen, der for længst har offentliggjort, at han stopper den 31. august 2021 efter 41 år i Jysk.

Åge Nielsen begyndte sin Jysk-karriere i butik nummer 6 på Store Torv i Aarhus.

Han hjalp derudover med åbningen af en række andre butikker i Jylland, inden Lars Larsen bad ham om at tage til Sjælland og åbne den første butik i hovedstadsområdet.

Det gjorde Åge Nielsen, og efter en række butiksåbninger på Sjælland spurgte Lars Larsen, om Åge Nielsen kunne være interesseret i at stå for ekspansionen i Tyskland.

- Jeg svarede, at jeg jo ikke kunne tale tysk, men det mente Lars Larsen ikke var noget problem. Folk på Sjælland kunne heller ikke forstå mig, som han sagde, og så var det afgjort, siger Åge Nielsen, der fra 1984 blev administrerende direktør i Dänisches Bettenlager, som Jysks butikker fortsat hedder i Tyskland.

Og den beslutning fejlede ikke noget. I dag har JYSK således knap 1.000 butikker i Tyskland, og opbygningen af forretningen har fyldt meget i Åge Nielsens liv.

- Jeg har altid arbejdet meget og haft lange arbejdsdage, hvilket er noget, min kone og jeg altid har været enige om. Men derfor har det alligevel været hårdt. Jeg husker specielt, da vi åbnede butik nr. 27 i Tyskland, som lå i Hamborg. Min kone fødte nemlig vores datter på Silkeborg Sygehus klokken 6, og så skyndte jeg mig ellers ud i bilen efter fødslen og nåede åbningen i Hamborg til klokken 11.30, fortæller Åge Nielsen.