Stort rykind i vente ved søen: Bryrup gør klar til kongelig sommeropera

Gratis operaoplevelse i det fri ventes at trække 1000 mennesker til byen, hvor frivillige sørger for at skabe gode rammer for det store arrangement

Udgivet:24. maj 2023, 07.42

Læsetid:2 minutter

Frivillige har - godt bakket op af Silkeborg Kommune - travlt med at få alt på plads til lørdag, når kongelige operasangere indtager scenen ved Bryrup Søbad i forbindelse med den gratis koncert. Fra venstre er det kulturkonsulent Sofie Bjerre Nielsen fra kommunen og Jens Nørholm, Mai-Britt Haudrum Christensen og Marlene Weinreich Thomassen - alle fra Bryrup Borgerforening.

Mette Andersen
Journalist

BRYRUP Det bliver en enestående oplevelse og en stor dag for byen, når man på lørdag - kvit og frit - kan opleve kongelig sommeropera ved søbredden i Bryrup.

- Vi forventer 1000 gæster, fortæller Mai-Britt Haudrum Christensen, der er formand for Bryrup Borgerforening.

Det er Det Kongelige Teater, som rejser ud i landet med nogle af landets bedste operasangere og byder såvel passionerede operaelskere som nybegyndere på højdepunkter fra både kendte operaer og fra den kommende sæsons forestillinger. Men den lokale borgerforening står sammen med idrætsforeningen, skolen og den lokale kultur- og musikforening »Sidesporet« for alt det praktiske i forbindelse med sommeroperaen - godt bakket op af Silkeborg Kommune.

- Vi skal blandt andet stå for parkering og vise folk på plads. De skal selv medbringe tæpper og stole, og dem på tæpper skal selvfølgelig sidde forrest, fortæller Mai-Britt Haudrum Christensen.

Vin, kaffe og kage

Der vil også være et informationstelt, og frivillige fra borgerforeningen skal desuden stå for salg af øl, vin og vand. Derudover kommer Bryrup-borger Anne Mette Bjørn-Henriksen med sin kaffevogn, mens Mie Schlosser Dybvad står for kagesalg ved operadagen.

- Vi har fået fortalt, at man drikker hvidvin til opera, så der vil selvfølgelig være masser af hvidvin, garanterer Mai-Britt Haudrum Christensen.

Tilhørerne har på forhånd kunnet bestille mad i form af picnickurve fra Sandvad Kro, der drives af de tidligere forpagtere på Vrads Station, Julie Rosenkilde-Hansen og Laus Nordmark Rasmussen, eller fra det lokale cateringfirma »Lækker Mad Bryrup«.

Operasangerne indtager scenen kl. 16, og bagefter er der arrangeret afterparty i det fri med salg af grillpølser og øl og musikalsk underholdning ved »Sidesporet«.

Operaudvalget består udover Mai-Britt Haudrum Christensen af Marlene Weinreich Thomassen, Mette Haarup Udengaard Urup og Jens Nørholm fra borgerforeningen, Philip Laamanen Rosendal og Anja Pilskov fra »Sidesporet« samt kulturkonsulent Sofie Bjerre Nielsen fra Silkeborg Kommune.

Læs også
Kongelig scenekunst kommer til Bryrup: Vi er stolte og glade Kongelig scenekunst kommer til Bryrup: Vi er stolte og glade
Læs også
Kongelig scenekunst kommer til Bryrup: Vi er stolte og glade
Den Kongelig Opera kommer i maj rundt og byder på operastemmer i det fri seks steder i landet. Foruden Bryrup er det Brønshøj, Vemb, Herning, Horsens og Nykøbing Sjælland. I august er operaen igen på farten med yderligere seks gratis koncerter i Nakskov, Møgeltønder, Esbjerg, Skive, Vejle og Årslev. Foto: Klaus Vedfelt

Indlæser debat