Trafikforhandlinger: Vi er i en afgørende fase

Udgivet:24. juni 2021, 12.34

Læsetid:1 minut

Af Kim Dongsgaard Medlem af Viborg Byråd for Venstre

2 år siden

TRAFIKAFTALE Trafikforhandlingerne i Folketinget er i en afgørende fase. Og det er muligt, at der bliver landet en aftale inden sommerferien.

Venstres byrådsgruppe i Viborg Kommune har jævnligt statusmøder med vores lokale folketingsmedlem og trafikordfører Kristian Pihl Lorentzen. Og prioriteringen er krystalklar: Det er nu Viborg Kommune og Midtjylland skal prioriteres. Hærvejsmotorvejen skal sættes i gang, og A26 til Aarhus skal opgraderes.

Det står øverst på listen i både Venstres folketingsgruppe og Venstres byrådsgruppe i Viborg Kommune. Og sådan har det været i de mange år, Venstre har kæmpet for disse infrastrukturprojekter.

Og vi står ikke alene. De Konservatives formand Søren Pape Poulsen stempler virkelig ind i kampen her i slutfasen, og tilsvarende gør De Konservatives byrådsgruppe i Viborg Kommune. 100% opbakning - glimrende!

Så nøglen til at det kan lykkes ligger hos socialdemokraterne. Hvis de vil, så er der en aftale. Jeg er overbevist om, at den socialdemokratiske byrådsgruppe i Viborg Kommune gør alt, hvad de kan for at påvirke deres regering. De er dog på en svær opgave - særligt hærvejsmotorvejen er ikke en blomst, der er vokset i den Socialdemokratiske have. Men det bør være muligt.

I Viborg Byråd står vi sammen om hærvejsmotorvejen og opgraderingen af A26, fordi infrastrukturen er så vigtig for vores fælles fremtid. Tiden er moden - lad os få landet den aftale.