Bevar X-bus Ringkøbing-Silkeborg-Aarhus

14. januar 2021, 12.38

HØRING X-bussen Ringkøbing-Herning-Silkeborg-Aarhus er en vigtig regional trafiklinje for os i Vestjylland, fordi den giver sammenhængskraft til vores region. Det har vi brug for. Både børn, unge, ældre og mange andre borgere bruger bussen til skole, studier, sygehusbesøg, familiebesøg, kulturtilbud mm. Alternativer til X-bussen er langt mere besværlige.

Desværre er beregningerne, der ligger bag forslaget, misvisende. Mange passagerer køber en billet til at rejse i hele regionen frem for f.eks. en billet fra Ringkøbing til Aarhus, da en billet til hele regionen er billigere. Det betyder, at det ikke er tydeligt i billetsalget, hvor mange der bruger ruten.

Midttrafiks forslag om at nedlægge X-bussen Ringkøbing-Aarhus er lige nu i høring, dvs. det er IKKE besluttet endnu. Der er mulighed for at sende høringssvar ind og blive hørt. Hermed en opfordring, der er givet videre.

Kampen imod centralisering og for en region i balance foregår hele tiden. Lad os stå sammen i kampen for at bevare vores X-bus.