Lolland-Falsters Folketidende får ny chefredaktør efter 11 år

Folketidende, der næste år fylder 150 år, har fra torsdag en ny ansvarshavende chefredaktør, Ole Sloth.

Udgivet:30. november 2022, 19.11

Læsetid:2 minutter

/ Ritzau /

2 måneder siden

KØBENHAVN Lolland-Falsters Folketidende får fra 1. december en ny ansvarshavende chefredaktør efter 11 år med den samme på posten.

Det oplyser lokalmediet på sin hjemmeside.

Det er Lars Hovgaard, der stopper som ansvarshavende chefredaktør.

Han overlader posten til Ole Sloth, der i dag er administrerende direktør for mediehuset Folketidende Gruppen. Han skal fremover sidde på begge poster.

Ole Sloth har været administrerende direktør i 11 måneder, forud for at han nu også bliver chefredaktør.

Selv ser Ole Sloth frem til at kunne kombinere arbejdet.

- Det er naturligvis med megen stolthed, at jeg modtog meddelelsen om, at bestyrelsen har valgt at pege på mig som ny ansvarshavende chefredaktør.

- Folketidende står på tærsklen til sit 150-års-jubilæum, og det er i sig selv et vidnesbyrd om, at der er trådt nogle markante spor - og dermed også store sko, der skal fyldes ud, siger han til Folketidende og afslutter:

- På den baggrund går jeg til opgaverne, der forestår, med megen ydmyghed.

Ændringerne i avisens ledelse kommer, i forbindelse med at en ny strategi skal implementeres.

Den indebærer, at Lars Hovgaard fremover skal være redaktør med særligt ansvar for husets printmedier.

Derudover skal der implementeres et nyt forretningssetup og et nyt journalistisk manifest. Hvilke konkrete initiativer strategien indebærer, og hvilken betydning det har for avisen, fremgår ikke af artiklen.

- Det er en strategi, som jeg og den øvrige ledergruppe har deltaget i udarbejdelsen af - og som er helt nødvendig for at bringe vores mediehus godt videre i omskiftelige tider, siger Lars Hovgaard til Folketidende.

- Det bliver en stor og vigtig opgave at få strategien godt rodfæstet i hele organisationen - og det kalder efter min vurdering på nye øjne og nye ledelsesmæssige greb og tiltag helt i front.

- Derfor er det mit ønske at give posten som ansvarshavende chefredaktør videre - og jeg mener, at det rigtige tidspunkt er nu, siger han.

Lars Hovgaard har været ansat på Folketidende siden 1999. Han har undervejs blandt andet været redaktionschef foruden chefredaktør.

Lolland-Falsters Folketidende har eksisteret siden 1873. Det vil sige, at avisen i oktober 2023 fylder 150 år.

/ritzau/

Indlæser debat