Kan vi stole på, at vores plastic-affald ikke havner i Malaysia?

I Skanderborg, kan kommunens renovationselskab Renosyd ikke dokumentere, hvor alt det frasorterede plastaffald ender. Det får forhenværende folketingspolitiker Carsten Bach (LA) til at kritisere renovationsselskabet og dens folkevalgte bestyrelse

2. oktober 2019, 12.55

- Jeg vil bare have en garanti for, at jeg ikke risikerer at svømme rundt i mit eget affald, hvis jeg skulle tage på ferie i Malaysia. Det kan jeg ikke få, og det er dybt bekymrende, lyder det fra Carsten Bach (LA), som mener, at de folkevalgte politikere i Renosyds bestyrelse bør stille langt højere krav om gennemsigtighed i de aftaler, som Renosyd indgår med deres samarbejds-partnere.

SKANDERBORG TV2 har under optagelserne til en ny dokumentar-serie sporet dansk plastaffald så langt væk som i Malaysia.

Affaldet er muligvis sorteret af de danske husholdninger, indsamlet af kommunale affaldsselskaber og derefter blevet sendt til andre EU-lande for at blive sendt videre til Malaysia, hvor det bliver brændt af til stor gene og sundhedsfare for den lokale befolkning. Dokumentaren får forhenværende folketingsmedlem Carsten Bach (LA) til at stille spørgsmålstegn ved Renosyds manglende evne til at dokumentere, hvor det plasticaffald, som borgerne i Skanderborg Kommune sorterer fra, havner henne. Carsten Bach stillede allerede på et byrådsmøde i sidste måned spørgsmål om, hvor meget af kommunens indsamlede affald, der bliver genanvendt. Her fik han at vide, at det var 62 procent, men et ikke særligt detaljeret svar fra Renosyd fik ham til at søge aktindsigt i, hvor plastikaffaldet rent faktisk havner.

Krav på svar...

Læs denne artikel

- og alle andre på Midtjyllands Avis fra kun 1 krone

24 Timer

DIGITAL adgang i 24 TimerAdgang til alle artikler i 24 timer

Digital

Fuld DIGITAL adgang

Adgang til alle artikler

Adgang til e-avisen

Adgang til e-avis arkivet

Adgang til Forum Søndag

Adgang til fordele hos Læserklubben