Kan vi stole på, at vores plastic-affald ikke havner i Malaysia?

I Skanderborg, kan kommunens renovationselskab Renosyd ikke dokumentere, hvor alt det frasorterede plastaffald ender. Det får forhenværende folketingspolitiker Carsten Bach (LA) til at kritisere renovationsselskabet og dens folkevalgte bestyrelse

Udgivet:02. oktober 2019, 12.55

Læsetid:4 minutter

SKANDERBORG TV2 har under optagelserne til en ny dokumentar-serie sporet dansk plastaffald så langt væk som i Malaysia.

Affaldet er muligvis sorteret af de danske husholdninger, indsamlet af kommunale affaldsselskaber og derefter blevet sendt til andre EU-lande for at blive sendt videre til Malaysia, hvor det bliver brændt af til stor gene og sundhedsfare for den lokale befolkning. Dokumentaren får forhenværende folketingsmedlem Carsten Bach (LA) til at stille spørgsmålstegn ved Renosyds manglende evne til at dokumentere, hvor det plasticaffald, som borgerne i Skanderborg Kommune sorterer fra, havner henne. Carsten Bach stillede allerede på et byrådsmøde i sidste måned spørgsmål om, hvor meget af kommunens indsamlede affald, der bliver genanvendt. Her fik han at vide, at det var 62 procent, men et ikke særligt detaljeret svar fra Renosyd fik ham til at søge aktindsigt i, hvor plastikaffaldet rent faktisk havner.

Krav på svar...

Få fuld adgang til alle artikler på midtjyllandsavis.dk

Første måned 1 kr.

Herefter 89 kr./md.

FÅ ADGANG NU
MobilePay
Betalingskort

Allerede abonnent? Log ind

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter efter introduktionsperioden til normalpris på 89 kr. pr. måned. Opsig når du vil til udgangen af en betalingsperiode. Mindsteprisen er 1 kr.
Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Du kan også købe adgang i 24 TIMER

Interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Så kan du se priser her

Mere fra temaet

Se flere

Mest læste

Ry

Se flere

Mest læste på Midtjyllands Avis

Seneste nyt

Se flere