Kør forsigtigt: Det er hvidt og glat derude

December skydes i gang med en omgang sne, der kan give glatte veje

1. december 2021, 07.12

Onsdag morgen står vejret i decemberens tegn. Det sner i Silkeborg, men det kan give glatte veje og problemer i trafikken.

Derfor opfordrer Midt- og Vestjyllands politi til at køre i god til hjemmefra, sætte farten ned og holde god afstand til de forankørende.

Vejret i Midt- og Vestjylland:

- Onsdag ventes der at falde 10-20 cm sne i den centrale del af Jylland og i Nordvest- og Nordsjælland. Da temperaturen vil ligge fra omkring frysepunktet til et par graders varme, vil sneen hovedsageligt falde som tøsne. Samtidig bliver det blæsende med frisk vind til kuling fra øst.

Årsagen til det barske vejr er et lavtryk, der i dag passerer henover det sydlige Danmark. Lavtrykket giver udbredt nedbør, der starter som tøsne, sne og slud, men senere går over i regn. Dog vil nedbøren i den nordlige halvdel af Jylland vedbliver at falde som sne og tøsne. Hvor grænsen for sne eller regn kommer til at ligge, er lidt usikker.

For det nordlige Sjælland ser det nu ud til, at tøsne og sne midt på dagen eller i eftermiddag går over i regn, så muligvis vil varslet blive taget ned før kl. 21.

Derfor følger vi situationen nøje og opdaterer efter behov, skriver DMI.

Indlæser debat