Skjød gør klar til ældgammel tradition

Fugleskydningen holdes 4. juni, hvis ikke coronaen kommer på tværs

29. maj 2020, 13.14

Fugleskydningen i Skjød er en tradition, der går mange årtier tilbage. Traditionen tro mødes deltagerne ved gadekæret, får en lille forfriskning hos den regerende fuglekonge og vandrer så i flok og følge til skydepladsen i Bodholte Skov. Foto: Martin Bjerregaard Jensen

SKJØD Hvis ikke corona-krisen kommer på tværs, er Skjød Jagtforening klar med en hyggelig og ældgammel sommer-tradition i byen - den årlige fugleskydning. Den afvikles efter planen lørdag 4. juli efter den gode gamle recept.

Deltagerne mødes om morgenen ved gadekæret og går derefter til den regerende fuglekonge - i år Steen B. Pedersen - der traditionen tro byder på en lille forfriskning.

Derefter går turen i samlet flok og med dannebrog forrest til skydepladsen i Bodtofte Skov.

Her indledes med morgenbrød og kaffe, inden skydningen går i gang, afbrudt af en frokostpause med biksemad, pølser og andet godt.

Medlemmer af jagtforeningen er selvskrevne deltagere, men skjødsere over 18 år, der ikke er medlemmer af foreningen, kan også få lov til at skyde på fuglen.

Alle er velkomne på skydepladsen i løbet af dagen, men de, der ønsker at skyde på den store træfugl skal tilmelde sig forlods. sinn