DET ER DIT VALG - KV21

Midtjyske Meninger: Politik: Hæderlighed og ordentlighed savnes

18. oktober 2021, 13.22

Foto: Martin Ballund

Kommunalvalget står for snart for døren og valgplakater er begyndt at dukke op rundt omkring i byen. Kandidaterne har på hver deres måde forsøgt at få det bedste frem i dem - pomade i håret, måske lidt retouchering, smil med tænder, smil uden tænder, og sikkert også tanker om blusens farve er der gjort overvejelser om i forhold til baggrundsfarven.

At bevæge sig på kant med loven burde ikke høre hjemme blandt vores folkevalgte

Sofie Gade Billeskov

De hænger der og smiler og håber på, at netop du og jeg vælger at sætte vores kryds ud for dem. Jeg må indrømme, at jeg endnu ikke er begyndt at sætte mig ind i, hvad den eller den politiker kan gøre for min kommune, for mit lokalområde eller for min familie. Deres partibogstav hænger for mig umiskendeligt sammen med de repræsentanter, de har siddende i Folketinget, og det er her, mit store dilemma opstår.

Hvad skal jeg dog stemme? Aldrig har jeg følt så stor politikerlede, så stor afmagt og så stor frustration over det arbejde, der bliver gjort og ikke gjort på Christiansborg - i hvert fald det, vi får at se via medierne. Ja, man bliver faktisk i tvivl om, hvor hæderligheden og ordentligheden er blevet af. To magtfulde kvinder fra hver deres politiske ståsted, farve, blok eller hvad vi nu skal kalde det for at skabe mest mulig afstand, har orkestreret et spild af penge af helt urimelige dimensioner på grund af henholdsvis mink og arrangerede ægteskaber med mindreårige.

At bevæge sig på kant med loven burde ikke høre hjemme blandt vores folkevalgte. Det svarer lidt til, at jeg lukker øjnene, mens min veninde stjæler tøj i en butik. Altså det var jo ikke mig, der gjorde det, men vi er stadig veninder - og måske jeg må låne tøjet senere. Det var ret fedt. Problemet med smårapserierne på borgen er ikke bare, at de bliver opdaget. Det er, at det efterhånden er umuligt at stole på nogen som helst politiker.

Ikke nok med, at Mette og Inger gør ting, der tenderer og måske ligefrem er ulovligheder (man er uskyldig indtil det modsatte er bevist) - det næsten lige så slemme er hele det undersøgende efterspil. Det koster KASSEN! Og det er statskassen. Det er hr. og fru Jensens penge for at bruge en kliché, men det er simpelthen himmelråbende, hvor mange penge, der bliver brugt på at lave kommissioner, fordi en del af de folkevalgte ikke kan opføre sig ordentlig og anstændigt.

Jeg er klar på at stemme på en politiker, der både holder ord og holder sig indenfor lovens grænser, én som ikke lefler for vælgere, en der forholder sig kritisk til myndigheder og såkaldte eksperter, der gang på gang ikke har ret. Send gerne en PB, hvis du som politiker kan opfylde disse krav.

Midtjyllands Avis har et fast korps af skribenter, der skriver klummerne under »Midtjyske Meninger«. Kommentarer her er udtryk for skribentens egen holdning.

Indlæser debat