Midtjyder knuser København med imponerende første halvleg

Silkeborg-Voel scorede 22 mål før pausen mod København, og selv om det blev spændende, var det nok til sejr.

Udgivet:29. november 2022, 20.05

Læsetid:2 minutter

Sofie Bæk (i grønt) var hamrende vigtig for Silkeborg-Voel i sejren over København. (Arkivfoto).

/ Ritzau /

2 måneder siden

KØBENHAVN Det var to vidt forskellige halvlege, da København Håndbold tirsdag tog imod Silkeborg-Voel KFUM i kvindernes liga.

I første halvleg så det ud til, at København skulle blive kørt midtover, men Silkeborg-Voel mistede momentum efter pausen, og så blev det spændende.

Men de undertippede gæster fra det midtjyske fandt noget brændstof i reservetanken i slutfasen og vandt 36-30.

Det betyder, at Silkeborg-Voel kravler op på ni point efter ti kampe. Klubben er dermed på sjettepladsen, mens København er på fjerdepladsen med 12 point.

Københavnerne har to point op til Team Esbjerg, der tirsdag slog Aarhus United med 32-23.

Silkeborg-Voel fik et brag af en start, og det var et kraftigt tegn på, at gæsterne var kommet for at få sejren med hjem.

Efter få øjeblikke scorede Eira Aune til 3-0, og københavnerne virkede rådvilde i angrebene, som var totalt blottet for tålmodighed.

Tålmodighed var der til gengæld masser af i den anden ende, hvor især Sofie Bæk var afgørende for, at Københavns defensiv gang på gang blev vredet skæv.

Fra sin position som playmaker fordelte hun bolden overlegent og satte det ene gode angreb op efter det andet. København kunne slet ikke får styr på det, og målene haglede ind om ørerne på begge de københavnske keepere.

Ved pausefløjt var Silkeborg-Voel foran med 22-15.

I anden halvleg fik København bedre fat defensivt. Der blev længere mellem gæsternes scoringer, og målmændene begyndte at få fat i afslutningerne fra midtjyderne, der så ud til at mangle energi.

I den anden ende fandt den tidligere landsholdsanfører Stine Jørgensen pludselig et langt højere niveau end i første halvleg. Backen fik skudt kanonen ind og scorede mål på samlebånd, så gæsternes føring skrumpede til to mål.

Med ti minutter igen var midtjyderne gået helt i stå, men pludselig fandt de kræfterne. Særligt Helene Kindberg bød ind med vigtige aktioner, der førte til et par hurtige scoringer.

Med seks minutter igen var Silkeborg-Voel foran 32-28. Tiden arbejdede for gæsterne, og til sidst løb den ud for København.

/ritzau/