Midtjyske Meninger: Livets gang i Them Hallerne

8. juni 2021, 13.02

Foto: Martin Ballund

Én gang omkring årtusindskiftet, jeg husker ikke præcist hvornår, blev jeg medlem af bestyrelsen i det, der dengang hed Them Hallen. Ved siden af hallen lå Them Svømmehal. Them Hallen fremstod efter at være opført i 1974 som den klassiske, nedslidte håndboldhal. Med et cafeteria., hvor der blev serveret frituremad og røget tæt. Hal, omklædningsrum og toiletter fra 1974 var nedslidt. Der var adskillelse mellem Them Hallen og svømmehallen, der på dette tidspunkt intet samarbejde havde. Jeg husker det som den første større tunge opgave i bestyrelsen jeg var blevet en del af at få sat fokus på en renovering af hallens omklædningsfløj, men det lykkedes til sidst. Resultatet blev gennemførelse af et flot renoveringsprojekt til 2.500.000. Det var vi i bestyrelsen stolte af dengang.

Vi var desuden overbeviste om, at »noget ville vise sig« så vi på et tidspunkt kunne realisere en tilbygning. Det gjorde der så i 2005-06 da man begyndte at tale om kommunesammenlægning. Them kommune, polstret økonomisk fra salg af byggegrunde, skulle fusioneres ind i Silkeborg kommune. Der opstod en mulighed for, at der kunne skaffes politisk opbakning til et om- og tilbygningsprojekt. Bestyrelsen gik med krum hals - i samarbejde med Lokale og Anlægsfonden - i gang med at arbejdet med at realisere byggeplanerne. Udgangspunktet var ikke det bedste. Jeg glemmer aldrig konsulentens bemærkning da vi første gang mødtes foran hallen: »Det ligner mest noget, der er bygget til svin«, bemærkede han. »Men det må vi forsøge at gøre noget ved«. Det var en forudsætning for de bevilgende myndigheder, at der blev indledt forhandlinger om fusion af de to haller, så de kunne smeltes sammen til én institution. Jeg ville lyve, hvis jeg sagde jeg ikke var stolt da vi i foråret 2008, efter en gennemført fusion, kunne indvi de arkitektonisk og funktionelt banebrydende faciliteter. Jeg var også lidt træt. Hvis nogen skulle være i tvivl, så er det ingen selvfølge, at et sådan projekt kunne realiseres - af alle steder - i Them.

Så kom udfordringen for en tre år siden med, at vandrensningsanlæg og ventilation i svømmehallen var nedslidt og renoveringsmoden. 7,5 millioner ville det koste. Opgaven blev løst i samarbejde med kulturudvalget og samtidig kunne vi forrige forår præsentere en ny visionært indrettet wellness tilbygning.

2020 blev tung og arbejdskrævende, da der skulle forhandles ny brugeraftaler mellem hallerne og Silkeborg kommune. Vores lånesag angående finansiering af wellness gik i hårdknude. Og byggebudgettet var selvfølgelig overskredet. Det hele faldt efter en sej kamp på plads i sommerferien sidste år. .

Jeg blev stemt ud af bestyrelsen på generalforsamlingen sidste tirsdag og har ikke længere noget med Them Hallerne at gøre. Tillykke med badebilletten til den ny bestyrelse.

Jeg opfordrer alle, der interesserer sig for, hvad der sker i Them til at blive medlem af hallen. Det koster beskedne kr. 100 om året. Som medlem har man indflydelse på hvordan vores bærende fyrtårn Them Hallerne skal udvikle sig fremover,

og hvem, der skal sidde i bestyrelsen.

Midtjyllands Avis har et fast korps af skribenter, der skriver klummerne under »Midtjyske Meninger«. Kommentarer her er udtryk for skribentens egen holdning.

Indlæser debat...