Alle fortjener en værdig alderdom

13. januar 2022, 12.51

KERNEVÆLFÆRD Ældreområdet i Silkeborg kommune, ja i hele landet, har fået et ekstra fokus. Det er et område sammen med børne- og socialområdet indbegrebet af »kernevelfærd«. Noget vi alle er bevidste om.

Vi er sikre på, at alle politikere tager det meget alvorligt, ligesom vi ved, at alle medarbejdere i disse områder tager deres arbejde meget seriøst. Yder deres allerbedste og til tider ud over hvad vi kan forvente.

Vi er valgt til at lytte og tale, men også handle. Derfor vil vi række ud til både personale, borgere og pårørende og håber på input til vores arbejde

Thomas Tonsberg Schlie, Susanne Jacobsen og Morten Høgh

Vi har rekrutteringsproblemer og mangler personale til, at løfte opgaverne.

Heldigvis har Silkeborg kommune allerede startet en kampagne for at tiltrække medarbejdere, men indtil da skal vi naturligvis turde tage samtalerne om, hvordan det nye byråd og ikke mindst det nye ældreudvalg ønsker fremtidens ældrepleje i Silkeborg kommune.

I det nye udvalg mødes vi snart, og selvom der venter en stor opgave, så er vores klare indtryk, at hele udvalget er bekendt med problemstillingen.

Statsministeren startede i sin nytårstale året med at fremføre liberal politik. Det lyder da godt. Noget vi ser frem til med stor glæde. En ældrepleje og et børne- og unge-område UDEN for meget bureaukrati, mere frihed, mere tid til omsorg, mere frihed til skoler og daginstitutioner.

I det tidligere børne- og ungeudvalg har der netop været søgt om at blive fritaget for »normalen« og mere frihed til den enkelte skole.

Det fik udvalget klart nej til af undervisningsministeren. Vi ser frem til, at denne beslutning bliver ændret nu med den udmelding statsministeren kom med på direkte tv om »mere frihed«.

Vi vil ønske det nye Dagtilbuds-, Skole- og Familieudvalg stort tillykke med den frihed, I nu får.

I ældreudvalget vil vi gøre vores bedste i den kommende byrådsperiode. Vi glæder os til samarbejdet med borgere og medarbejdere.

Vi er valgt til at lytte og tale, men også handle. Derfor vil vi række ud til både personale, borgere og pårørende og håber på input til vores arbejde.

Indlæser debat