Nyt: 14 kilometer lang sti rundt om Mossø

Friluftsrådet vil gøre det lettere at komme ud i naturen. Blandt andet skal der etableres en sammenhængende vandresti rundt om Mossø

14. november 2020, 14.12

RY/SKANDERBORG Friluftsrådet har uddelt fire millioner kroner til 32 projekter, der skal gøre det lettere at komme ud i naturen, og en del af puljen tilfalder Skanderborg Kommune.

Blandt andet er der bevilget 188.900 kroner til at etablere en 13,5 kilometer lang, afmærket sti omkring Mossø, hvor mindre trampstier og stier på privat grund gøres tilgængelige.

De nye ruter kobles på den allerede eksisterende Gudenåsti og indgår i en større vision om at etablere en sammenhængende vandresti hele vejen rundt om Mossø, hvor den nye sti altså bliver det første skridt mod at forbinde én af Danmarks største søer.

Beløbet på 188.900 skal gå til afmærkning af stier, anlæg og foldere samt kort- og infotavler.

Også bedre adgangsforhold

Udover stien omkring søen er der også bevilget 50.000 kroner til at forbedre adgangsforholdene til Mossø, hvor der er arealer som i dag kan være svært tilgængelige i perioder med regn eller oversvømmelse. Desuden skal projektet skabe bedre adgang til søen for kørestolsbrugere.

Vigtigere end nogensinde

I en tid, hvor tilværelsen på mange måder er begrænset, mener Friluftsrådet, at tilskuddene falder på et tørt sted.

- God adgang til naturen er vigtigere end nogensinde. COVID-19 har sat store begrænsninger for vores liv og måder at være sammen på. Her er naturen et frirum, hvor der er god plads og muligheder for at mødes og dyrke fællesskaberne. Derfor er det vigtigt, at der er gode faciliteter, stier og ruter, som gør det let for alle at komme ud i naturen. Vi er samtidig glade for at kunne støtte de lokale ildsjæle, som brænder for at skabe bedre adgang til naturområder, der i dag er vanskeligt tilgængelige af forskellige årsager, siger Niels-Christian Levin Hansen, som er formand for Friluftsrådet.