Og vinderen er ...

23. marts 2020, 00.45

Foto: Palle Jensen

ARKITEKTUR Igen handler det om byudvikling, men den her gang vil jeg kun være positiv. Derfor har jeg valgt for første og nok også sidste gang at uddele Palles Arkitekturpris til en ejendomsudvikler som har udført et byfortætningsprojekt i særklasse. Og vinderen er ...

… AAB for nyopført udlejningsejendom ved Skoletorvet. Succesen skyldes måske, at AAB’s dygtige medarbejdere tidligere har haft rig lejlighed til at kigge ud af vinduerne, og har studeret den omkringliggende arkitektur. Og det gode forarbejde har de omsat til en ejendom i fire etager med respekt for det historiske. Ejendommen er udført i røde mursten, og taghældningen er vinklet så den passer sammen med naboejendommene Selv om den endda rager lidt højere op, er det arkitektoniske udtryk omkring Skoletorvet uforandret.

Det er et veludført projekt, som bør stå som et skoleeksempel på, hvordan byfortætning kan udføres, når moderne lejligheder mødes med det klassiske Silkeborg. Hver gang min vej fører mig omkring Skoletorvet, går jeg forbi uden at tænke, for »sådan har der da altid set ud«. Først bagefter tænker jeg, at den ejendom plejer da ikke at være der, men den er indarbejdet så flot, at man skulle tro, at den har stået der altid.

Derfor er det med stor glæde, jeg overrækker Palles Arkitekturpris til AAB, så snart sundhedssituationen tillader det. Der følger også et pengebeløb med, idet jeg har igen i år betalt mit ajourføringsgebyr med et smil, og glæder mig endnu engang over, at vi har en så kompetent byggeforening, som respekterer vores alle sammens Silkeborg.