Nej tak til hovsaløsninger

29. april 2021, 12.40

BØRNEPASNING Lad os nu få gode langtidsholdbare løsninger på pasningsudfordringen.

Det har været en så stor positiv overraskelse, at så mange har villet bosættes sig i Skanderborg, at end ikke statistikere har kunnet forudse det. I 2015 kom der en artikel om befolkningstilvækst i kommunerne i mediet »Nyhedsmagasinet Danske Kommuner« nr. 17.

Her er Skanderborg ikke nævnt blandt dem som ville tiltrække flest nye borgere, hvorimod Aarhus, Aalborg, Vejle, Horsens ville være de store vindere i befolkningstilvæksten. Men lige pludselig Kommer Skanderborg fra baghjul og tager førstepladsen i Danmark, med den forventede største befolkningstilvækst i de næste 25 år!

Derfor skal vi ikke have ”hovsa” løsninger med telte og pavilloner langt ude i skoven, hvor forældre og personale kan have svært ved at komme ud med deres børn. Vi skal sammen finde stabile løsninger til gavn for børn, forældre og også de ansatte, som skal arbejde i institutionerne under ordentlige forhold og vilkår, hvilket jeg ikke mener der er i f.eks. et telt! Hvis personalet har det godt, smitter det af på den dag børnene har, når de omgås glade voksne.

Derfor skal vi tænke os godt om når der skal laves løsninger, vi skal have fleksible løsninger, der også kan bruges om 10 år, hvis prognoserne ikke holder den ene eller den anden vej. Nemme løsninger, har en tendens til at blive dyre permanente løsninger.

Så nej tak til »hovsaløsninger« herfra.

Indlæser debat...