René Birchs motorsportshold er klar til Le Mans: Vi er i ekstase

GMB Motorsport sikrede sig en plads ved det prestigefyldte franske løb i 2023 ved at være suveræn i Belgien

Udgivet:24. september 2022, 19.09

Læsetid:2 minutter

De tre Birch-teams blev nummer et, to og tre. Foto: GMB Motorsport

Peter A. Sørensen
Sportsredaktør | pas@midtjyllandavis.dk

MOTORSPORT På en regnfyldt lørdag eftermiddag i Belgien gjorde Silkeborg-holdet GMB Motorsports tre GT3-biler rent bord og tog alle tre podiepladser ved Le Mans Cup-løbet på den kurvede bane i belgiske Spa-Francorchamps.

Gustav Birch og Jens Møller vandt løbet i GT3-klassen foran bilen med Jan Magnussen og Lars Pedersen, mens Kasper H. Jensen og Kristian Poulsen tog tredjepladsen. Dermed var der fuldt dansk podie og ”Der er et yndigt land” ekkoede i de belgiske bakker.

Der resterer et løb af årets Le Mans Cup-serie, når det går løs i Portimão om en lille måned. Med pointhøsten i Belgien har GMB Motorsport sikret sig team- og kørermesterskabet, men det er endnu uvist hvilken af holdets biler, der ender øverst i den samlede stilling.

- Vi er helt ekstatiske over, at det hele flaskede sig på Spa. Nu har vi sikret os, at det kun er os, der kan vinde mesterskabet, og når vi tager til Portugal inden længe, finder vi ud af hvilken bil, der løber med titlen, siger en tydeligt begejstret team manager, Casper Elgaard, umiddelbart efter løbet på Spa.

Unge Gustav Birch var også i ekstase over førstepladsen.

- Det er fu.... fedt det her. Første gang på Spa. Første gang i regn - og så øverst på podiet med Jens. Vi er så klar til Le Mans næste år, siger Gustav Birch.

Forud for planen

Da GMB Motorsport blev stiftet i slutningen af 2021 blev det meldt ud, at ambitionen var at skulle deltage ved det legendariske 24-timers Le Mans-løb i 2024. Med sejren i Le Mans Cup har teamet indfriet det helt store mål et år før tid, og står dermed klar til at deltage i GTE-klassen ved næste års udgave af det sagnomspundne løb. 24-timers løbet afvikles i juni, og det er endnu ikke på plads, hvem der skal repræsentere GMB Motorsport ved den lejlighed.

- Det er enormt stort for teamet at skulle køre 24-timers Le Mans, og det er en kæmpe cadeau til alle involveret, at vi er lykkedes med den mission allerede efter teamets første år. Vi glæder os helt vildt

I forvejen har René Birch varslet, at han er klar med en bil i LMP2-klassen.

LMP2 er klassen for hold, der er uafhængige af bilproducenter eller motorleverandører, men det er en af klasserne for de store racerbiler.

Indlæser debat