Pris til lærer på Silkeborg Gymnasium: Philip løfter den naturvidenskabelige undervisning

Philip Kruse Jakobsen fra Silkeborg Gymnasium modtager Novo Nordisk Fondens Naturvidenskabelige Gymnasielærerpris 2022 Vest

Udgivet:06. april 2022, 10.45

Læsetid:2 minutter

- Eleverne skal ikke bare få øjnene op for problemerne, men også få en forståelse for, hvad der skal til for at gøre noget ved dem, siger Philip Kruse Jakobsen, som underviser i geovidenskab og naturgeografi på Silkeborg Gymnasium, og netop har modtaget Novo Nordisk Fondens Naturvidenskabelige Gymnasielærerpris.

PRISMODTAGER: På Silkeborg Gymnasium er fag som geovidenskab og naturgeografi blevet et tilløbsstykke, og hvor mange elever vælger at uddanne sig inden for netop de fag, efter de forlader gymnasiet.

Men sådan er det. Hvis man som gymnasielærer er super passioneret omkring sit fag, kan det ikke undgå at smitte af på eleverne, og det gør det i Silkeborg.

Her er underviser Philip Kruse Jakobsen kendt for sin tårnhøje faglighed og et særligt blik for at gøre undervisningen sjov og relevant, og det har været med til at løfte den geovidenskabelige og naturgeografiske undervisning. Ikke bare på gymnasiet, men også på landsplan som ressourceperson for Børne- og Undervisningsministeriet (BUVM) og de faglige foreninger.

Den indsats modtager Philip Kruse Jakobsen nu Novo Nordisk Fondens Naturvidenskabelige Gymnasielærerpris 2022 vest for Storebælt.

Jeg er både overrasket og begejstret over at modtage prisen. Min ambition er at gøre mit bedste og leve op til mine idealer som underviser og derigennem være med til at drive en forandring hos mine elever og på landsplan.
Philip Kruse Jakobsen

Stolt og begejstret

- Jeg er både overrasket og begejstret over at modtage prisen. Min ambition er at gøre mit bedste og leve op til mine idealer som underviser og derigennem være med til at drive en forandring hos mine elever og på landsplan. Når jeg så modtager en pris, så peger det på, at jeg har været med til at drive en masse ting fremad på skolen og i landet, og det er jeg stolt af, siger Philip Kruse Jakobsen.

Novo Nordisk Fondens Naturvidenskabelige Gymnasielærerpris har til formål at anerkende og synliggøre en særlig indsats inden for naturvidenskabelig undervisning på ungdomsuddannelserne. Med prisen følger 250.000 kroner, hvoraf 50.000 kroner tilfalder prismodtageren som en personlig hæderspris, mens 200.000 tilfalder skolen.

Hvad pengene skal bruges til, har Philp Kruse Jakobsen ikke besluttet endnu.

- Mine kollegaer skal også kunne komme med ideer til, hvad pengene skal bruges til, men jeg har nogle tanker om, at det skal være udstyr til at bringe eleverne tættere på at kunne undersøge nogle af de verdensomspændende problemer, som vi står i. Det skal være udstyr, som gør det usynlige synligt for eleverne, og som vi normalt ikke kan undersøge, siger han. Niska

Læs også
<span>Eleverne vil være som Mette på Sølystskolen i Silkeborg:</span> Nu modtager hun en undervisningspris <span>Eleverne vil være som Mette på Sølystskolen i Silkeborg:</span> Nu modtager hun en undervisningspris
Læs også:
Eleverne vil være som Mette på Sølystskolen i Silkeborg: Nu modtager hun en undervisningspris

Indlæser debat