Dobbeltmoral i »grøn« valgkamp

Udgivet:03. december 2021, 11.53

Læsetid:2 minutter

Af Katrine Kiel Kviesgaard Elev på Silkeborg Gymnasium, 19 år

RESSOURCE spild Valgkampen er netop slut. De nyudnævnte byrådsmedlemmer er trådt ind i varmen, men udenfor er efterladt en kold og kedelig virkelighed. Endnu engang har valgplakater, flyers og bolsjepapir fået en central rolle i valgkampen. En rolle, som jeg ser som yderst uforenelig med de endeløse løfter om CO2-neutralitet og miljøbeskyttelse. Det er som om, der er noget, der ikke hænger sammen.

Klimakampen er blevet det nye sort og udelukkende en måde, hvorpå I politikere forsøger at indsamle unge stemmer. Det er i hvert fald min opfattelse efter at have passeret endeløse af lygtepæle påklistret med »grønne« klimafokuserede valgplakater i løbet af valgkampen. Det virker useriøst, fordi jeres efterladenskaber og miljøpolitik tegner et tvetydigt billede af jer som politikere. Hvad er det, I vil?

Vi unge er træt af jeres tomme postulater. I svigter jeres ansvar og forsømmer den klimakamp, som I ellers så højlydt kæmper for
Katrine Kiel Kviesgaard

Valgkampen er blevet til en magtkamp, hvor I politikere negligerer valgplakaterne og bolsjepapirernes signalværdi. Produktionen af én valgplakat udleder, ifølge Kåre Press-Kristiansen, der er seniorrådgiver ved Rådet for Grøn Omstilling, 1,4 kg CO2, hvilket svarer til en køretur på ca. 10 km. i en nyere personbil. Det betyder, at en gennemsnitlig byrådskandidat, der har fået produceret 1000 valgplakater, ville udlede samme mængde CO2 som 5 køreture fra Silkeborg til Barcelona i en almindelig personbil. Derfor har jeg kun at sige; hvis I politikere har bare lidt respekt for jer selv og os andre, bør I, i kompensation for bare denne valgkamp, skære jeres kommende sommerferier væk.

Vi unge er træt af jeres tomme postulater. I svigter jeres ansvar og forsømmer den klimakamp, som I ellers så højlydt kæmper for. Selvom der er evidens for valgplakaternes effekt på antallet af stemmer, tror jeg på, at I kan løfte jer op over jeres egen næsetip og finde nye løsninger for promovering. Den teknologiske udvikling har hjulpet jer godt på vej. For vi unge har en stærk motivation for forandring. Det er vores fremtid, det gælder. Selvom stemmer betyder meget, håber jeg, at ansvaret for os og de kommende generationer betyder mere. Så kære politikere; til næste gang glæder jeg mig til at se oprigtigt »grønne« tiltag - vi unge bakker jer op!

Mere interessant læsning

Mere fra temaet

Se flere

Mest læste

Debat

Se flere

Mest læste på Midtjyllands Avis

Seneste nyt

Se flere