Er Alaska verdens ende?

Unik rejse med dansk rejseleder til en verden af sublim natur og enorme dyreoplevelser. Læserklubbens »mini« gruppe tager til Alaska 1.-14. juni

4. december 2021, 06.30

En drømmerejse til ubeskrivelig smuk natur og spektakulære dyreoplevelser er i vente.

Bjørne på skovtur, hvaler, der lystigt hilser på os, når vi langsomt svæver over dem i vandflyver, en majestætisk hvidhovedet havørn, søpapegøjer, pukkelhvaler, søløver, spækhuggere, havoddere og flere millioner søer.

Vi er i Alaska - et drømmerige for naturelskeren.

Alaska er USA’s største delstat med et ret beskedent indbyggertal, så her er rigelig plads til, at den betagende vilde natur kan brede sig, og det gør den.

Købt af Rusland

Alaska er speciel på mange måder, blandt andet grænser den ikke op til andre af USA’s delstater, men til Canada. Amerikanerne købte den af russerne, men hverken Trump eller Biden har haft en finger med i det spil, for det var allerede i 1867 og prisen var 7,2 millioner dollars. På det tidspunkt mente den amerikanske befolkning, at det var ren spild af penge at købe et område, der virkede stort set ubeboeligt. De skiftede dog hurtigt mening, da der i 1896 blev fundet guld i Klondike. Guldfeberen satte ind, og nybyggere, guldgravere og andre eventyrlystne sjæle begav sig af sted mod det nye land. Det medførte en befolkningsvækst på omkring 30.000 og har været med til at forme staten på mange måder. Det var dog først senere i 1959, at Alaska officielt blev USA’s 49. delstat.

Velkommen til en afsides del af verden, hvor livet er tilpasset de store vidder og de barske skift i klimaet.

Velkommen til Alaska!

Lille gruppe-store oplevelser

Gruppestørrelsen på denne rejse er på 11 personer, så der er alle muligheder for at få så meget ud af rejsen, som overhovedet muligt. Deltagerne inviteres til et informationsmøde i god tid inden afrejsen. Ud over gennemgang af praktiske informationer er der naturligvis mulighed for at hilse på de øvrige deltagere.

Selvom Alaska umiddelbart virker langt væk, så er flyvetiden fra Keflavik på Island til Anchorage kyn syv timer, og dermed er den effektive tid i fly cirka 10 timer.

Vi kører med tog til Københavns Lufthavn, hvor vi mødes med rejselederen- og fortsætter herefter vores rejse sammen mod eventyrlige oplevelser.

Prisen for rejsen er 34.995 kroner i dobbeltværelse for avisens abonnenter.

Det store og udførlige rejseprogram kan du se på www.læserklubben.dk - øversøiske rejser.

Tilmelding til Læserklubben.

Alaska er en af jordens helt store vildmarks-områder. Hjemland for blandt andet bjørne og ulve.
Alaskas farvande vrimler med liv. Du har store muligheder for at se hvaler, marsvin, delfiner og store kolonier af søløver.