Michelin-restaurant lukker midlertidigt efter brand i køkken

I en måned eller mere vil restaurant Jordnær holde lukket efter brand. Gæster aflyses, siger restauratør.

Udgivet:01. februar 2023, 17.30

Læsetid:2 minutter

Restaurant Jordnær i Gentofte har siden 2020 haft to prestigefyldte michelstjerner og dermed stemplet som en af Danmarks bedste restauranter. Den første fik restauranten i 2018. I en periode må restauranten dog holde lukket som følge af brand. (Arkivfoto).

/ Ritzau /

1 måned siden

KØBENHAVN Michelin-restauranten Jordnær i Nordsjælland holder midlertidigt lukket i minimum en måned, efter at der natten til onsdag opstod brand i køkkenet.

Det siger restauratør Tina Vildgaard, der driver Jordnær sammen med sin mand, køkkenchef Eric Vildgaard, til Berlingske.

Restauranten ligger i Gentofte Hotel, og ifølge politiet blev hotellets samtlige 70 gæster i løbet af natten evakueret som følge af branden.

Det vides endnu ikke med sikkerhed, hvordan branden opstod.

- Vi kørte hjem omkring halv et i nat, og branden startede en halv times tid senere. Receptionisterne gjorde, som de skulle, og brandvæsenet kom hurtigt, siger Tina Vildgaard til Berlingske.

- Selv om det er et gammelt hotel, er brandsikkerheden heldigvis i top, og køkkenet er brandsikkert, så der skete heldigvis ikke mere, end at køkkenet brændte.

I et opslag på det sociale medie Instagram skriver restauranten onsdag, at køkkenet blev renoveret sidste år.

- Vi ved ikke med sikkerhed, hvordan det skete endnu - vi tror, at det var en kortslutning - men en ting er sikker: Vi kommer ikke til at kunne arbejde som normalt i den næste måned eller mere, mens vi genopbygger restaurantens hjerte. Måske vil vi blive omplaceret i en periode, lad os nu se, skriver restauranten.

Ifølge Tina Vildgaard bruger restauranten nu tid på at aflyse og ombooke de reservationer, som er i kalenderen. Hun siger, at Jordnær i gennemsnit har 28 gæster om dagen.

Over for lokalmediet sn.dk siger Tina Vildgaard videre, at der er store skader på vægge, gulv, loft og inventar.

- Køkkenet bliver tømt i morgen (torsdag, red.). Alt inventar skal ud og renses, og der kommer også nogle maskiner, der skal rense luften. Der skal helt sikkert males, og måske skal der også lægges nyt epoxygulv.

- Vi må holde lukket 1-2 måneder - det kommer an på, hvor hurtigt forsikringsselskabet rykker, men jeg tænker, at det er i alles interesse, at vi får genåbnet så hurtigt som muligt, siger Tina Vildgaard.

Nordsjællands Politi oplyste tidligt onsdag morgen, at hotelgæsterne efter evakueringen blev rykket til et nærliggende plejehjem.

Brandvæsenet fik dog hurtigt slukket flammerne. Og efter slukningen blev der luftet godt ud, hvorefter gæsterne omkring klokken 02.30 kunne vende tilbage til hotellet. Der skete ingen personskade i forbindelse med branden.

Ifølge Gentofte Hotels hjemmeside går hotellet efter sigende tilbage til 1667. Hotellet har i alt 98 værelser.

Restaurant Jordnær åbnede i 2017 og fik sin første michelinstjerne året efter. Siden 2020 har restauranten haft to michelinstjerner.

Michelinguiden er en af de mest prestigefyldte uddelinger inden for restaurationsbranchen. Det højeste antal stjerner, en restaurant kan få, er tre.

/ritzau/