S siger nej til massive besparelser

Udgivet:17. marts 2016, 11.06

Læsetid:1 minut

Foto: Colourbox

Af Søren Kristensen og Rune Dreier Kristensen Henholdsvis gruppeformand for Socialdemokraterne i Silkeborg Byråd og medlem af Økonomi- og Erhvervs

DEBAT I disse uger tegnes de første linjer til Silkeborg Kommunes budget for 2017. Et større administrativt katalog med reduktioner på 4% vil snart se dagens lys for offentligheden, og allerede nu er der åbenlyse protester fra bl.a. forældregrupper på daginstitutionerne.

En situation med besparelser på 3% eller mere i 2017 vil skabe et niveau i ældreplejen, i daginstitutioner, på skoler og på mange andre områder, som vi ikke kan stå inde for som Socialdemokrater. Og vi kan heller ikke stå inde for den uro, som følger med, og som både vil gå ud over brugere og medarbejdere. Derfor går vi også videre i det politiske forløb med konstruktive forslag til at minimere besparelserne i Silkeborg Kommune.

Silkeborg Kommune er presset af V-regeringens omprioriteringsbidrag, som vil sende 35 mio. kr. Silkeborg-kroner til Christiansborg. I det kommunale landskab på landsplan er der næsten oprørske tilstande imod denne manøvre. KL-formanden Martin Damm (V) kaldte det i sidste uge for et »nedprioriteringsbidrag«, og det er netop, hvad det er. Nedprioriteringsbidraget vil kunne mærkes i dagligdagen, når f.eks. de mindste børn oplever hverdagen i daginstitutionen. Færre timer med pædagogiske medarbejdere giver mere »råpasning« og færre pædagogiske indsatser.

I det politiske landskab i Silkeborg Kommune vil vi fra Socialdemokraternes side arbejde med forskellige redskaber for at minimere besparelserne. Målet fra vores side er, at vi skal arbejde med en effektivisering på 1%. Det har vi gjort de seneste år - absolut ikke uden problemer. Men det er nødvendigt for at få budgettet for 2017 til at hænge økonomisk sammen.

Mere fra temaet

Se flere

Mest læste

Debat

Se flere

Mest læste på Midtjyllands Avis

Seneste nyt

Se flere