Bjedstrup-sagen: Et skoleeksempel i den professionaliserede opstand

22. august 2020, 08.00

- Oprøret i Bjedstrup er et godt eksempel på, hvor professionaliseret borgernes modstand er blevet i lokalpolitik. Det fylder meget, men glem ikke, at der samtidig gemmer sig en stor skjult tilfredshed blandt borgere, som enten tænker: Pyha, godt det ikke var min skole, eller glæder sig over, at politikerne prøver at være mere økonomiske og vil bygge moderne skoler, siger Roger Buch. Foto: Tor Birk Trads.

BJEDSTRUP Bjedstrup-sagen er et skoleeksempel på den stigende grad af professionaliseret modstand fra borgerne, som kommunen bliver mødt af, ifølge kommunalforsker Roger Buch Af Bettina Sønderskov

- Jeg hader bare de her stille perioder, hvor indbakken er helt tom, skrev en kollega fra et konkurrerende medie til mig forleden. Beskeden var selvfølgelig dybt ironisk. Ugen igennem er medierne, der dækker Skanderborg Kommune og dermed også politikernes anbefaling om at lukk Bjedstrup Skole, dagligt blevet levmødt af en lind af strøm af velformulerede læserbreve og telefonopkald fra oprørte borgere. Indbakken har været ved at flyde over med inputs fra lokale borgere i form af professionelle fotos fra onsdagens demonstrationer, forslag til nye vinkler på sagen, og tabeller og statistikker, som landsbyborgerne selv har udarbejdet, fordi de mener, at kommunens tal er forkerte. Forældregruppen Bevar Bjedstrup Skole har siden det tidlige forår protesteret imod en lukning af den lille skole på alle de platforme, de kunne komme i nærheden med stor kreativitet og ildhu.

Skoleeksempel på ny modstand...