Silkeborg-Voel tæt på nytårsbrag i Odense

Holdet var tæt på at blive første hold til at tage point fra Odense

2. januar 2022, 17.29

Eira Aune og Silkeborg-Voel havde mulighederne, men formåede ikke at tage point mod topholdet på udebane. Foto: Jakob Stigsen Andersen.

HÅNDBOLD Silkeborg-Voel var på en svær mission, da holdet søndag eftermiddag mødte ligaens ubestridte tophold Odense på udebane.

Inden kampen havde Odense 26 point for 13 kampe, mens Silkeborg-Voel havde det halve.

Og det gik da også som forventet, da Odense vandt 30-27 efter 16-11 ved pausen.

Men med stjerner som eksempelvis Althea Reinhardt i målet ude for Odense, lignede det fra starten en kamp, hvor Silkeborg-Voel havde muligheden for at levere et eventyrligt resultat i H.C. Andersens hjemby, hvor gæsterne efter 11 minutter førte 3-6.

Men et brændt straffekast og en brændt chance åbnede døren for hjemmeholdet, der i løbet af få minutter ikke bare udlignede men bragte sig foran mod Silkeborg-Voel, der havde svært ved at finde løsningerne i angrebet.

Med 10 mål på 14 minutter mod Silkeborg-Voels tre bragte Odense sig loran 16-11 ved halvtid.

Ikke mindst på grund af flot spil i målet af den kun 19-årige debutant Mathilde Bengtson. Hun gik til pausen med en redningsprocent på godt 47, mens Filippa Idéhn blot havde knap 20 procent hos Silkeborg-Voel.

I anden halvleg kæmpede Silkeborg-Voel for at indhente et hjemmehold, der stadig ikke imponerede.

16-11 blev til 23-21 med 13 minutter igen, da Annika Jakobsen for tredje gang på tre forsøg scorede sublimt fra fløjen.

Store redninger fra Filippa Idéhn kunne ikke gøre op for tekniske fejl, afbrændere fra fløj og på straffekast, og så bragte hjemmeholdet sig på 26-22 med fem minutter igen.

To minutter senere var stillingen ændret til 28-26, men da hjemmeholdet scorede til 29-26 med et minut tilbage, løb tiden ud for Silkeborg-Voel, der måtte ærgre sig hele vejen hjem fra Fyen, hvor holdet misbrugte en god mulighed for at blive det første hold til at tage point fra topholdet Odense.

Indlæser debat