Ry får sit ønsketræ: Ella og mor vil redde børnenes jul

Samarbejde med Kvickly om ønsketræ betyder, at Tina og Ella kan få ønsket om at redde julen for andre trængte børnefamilier i Ry opfyldt

2. december 2020, 08.49

Jeg ved, hvor ondt i maven, man får, når man ikke har råd til at give sine børn den jul, de drømmer om. Der er ikke noget, jeg hellere vil, end at have en god lang juleferie sammen med min datter, men det lægger et kæmpepres på økonomien, når hun er hjemme hver dag, siger Tina Andersen, som står bag ønsketræet.

RY - Et ønsketræ, som skal sikre at børn fra udsatte familier får den julegave, de drømmer om i år, har takket være et nyt samarbejde imellem en af byens udsatte familier og Brugsforeningen Tryg set dagens lys i Ry. På ønsketræet, som i går blev pyntet op til det fine formål i Nem Café i Kvickly i Ry, kan børn fra familier med en trængt økonomi hænge deres julegaveønsker.

Tanken er samtidig at byens borgere skal hjælpe børnene med at få deres ønsker opfyldt ved at donere penge til den gode sag. Idéen opstod i sidste uge, da Tina Andersen, fra Ry læste, at det vælter ind med ansøgninger om julehjælp til trængte familier i år. Som skleroseramt førtidspensionist og mor til en datter på seks år, ved hun alt om, hvor ondt i maven, man kan få, når man ikke kan give sine børn den jul, de drømmer om.

- Jeg fik lyst til at gøre noget for de familier, der har svært ved at få det til at hænge sammen i vores område. Jeg kender flere selvstændige og aleneforældre, som har haft et virkeligt hårdt år pga. corona. Tingene ser måske pæne ud på overfladen, men bankkontoen er i minus, og de aner, ikke, hvordan de skal få råd til at holde en jul i år. Jeg kan ikke donere mine penge, men jeg kan donere min tid til det her projekt, og jeg vil gøre alt for, at alle børn i Ry får den gave, de ønsker sig i år, siger Tina Andersen, som har fået lov til at låne Kvicklys Berlingo, når hun og Ella den 23. og 24. december kører ud med gaver til børnene.

Jeg kan ikke donere mine penge, men jeg kan donere min tid til det her projekt, og jeg vil gøre alt for, at alle børn i Ry får den gave, de ønsker sig i år.

Tina Andersen, førtidspensionist, Ry

Unikt koncept i Ry

Idéen om at give byen et ønsketræ opstod, da hun faldt over flere historier om ønsketræer, som børn fra udsatte familier kan hænge deres julegaveønsker på og få deres ønsker opfyldt.

- Idéen stammer fra storcentre, men dem har vi jo ikke i Ry, så jeg tog fat i Kvickly for at høre, om de ville være med til at give byen et ønsketræ. Det ville de heldigvis, siger Tina Andersen.

I går lagde hun og datteren Ella sammen med CSR- medarbejder Christine Meisner fra Brugsforeningen Tryg sidste hånd på byens nye ønsketræ efter at have ideudviklet på det rette koncept til Ry i flere dage.

Vi glade for, at vi med ønsketræet kan være med til at skabe juleglæde på en god og coronavenlig måde til dem, der har allermest brug for det i år.

Christine Meisner, Brugsforeningen Tryg

- Vi kunne ikke bruge det oprindelige koncept, hvor børn ønsker sig noget fra butikken, for vi har ikke så meget, som børn, ønsker sig til jul her, så vi fandt på et helt nyt koncept, siger Christine Meisner og tilføjer, at børnene i Ry nu kan ønske sig alt imellem himmel og jord og hænge deres ønsker på træet frem til den 15. december.

Herefter går Tina Andersen i gang med julegaveindkøbene. På spørgsmålet om, hvem der skal pakke de mange gaver ind, rækker 6-årige Ella ivrigt hånden op.

- Det skal jeg, siger Ella som også har lavet en stor tegning, der viser vej til ønsketræet.

Sammen med julegaven, som er doneret af byens borgere får familierne af Kvickly et gavekort, så de kan købe lidt ekstra ind til julen.

- Vi glade for, at vi med ønsketræet kan være med til at skabe juleglæde på en god og coronavenlig måde til dem, der har allermest brug for det, i år siger Christine Meisner.

Når man hænger et ønske på træet, klipper man den nederste slip med navn og telefonnummer af og afleverer den i kiosken, så man kan deltage anonymt.
Ella ved præcis, hvad hun ønsker sig i år, og var hurtig til at hænge det første ønske på træet i går.