Historisk millionvilla til salg for 22 mio. kr.

Udgivet:28. oktober 2010, 06.10

Læsetid:2 minutter

Så er der næsten dømt slot. Foto: Danbolig

Søren Nielsen

SVEJBÆK: Den historiske villa Rytterholt i Svejbæk er sat til salg for den »nette« sum af 22 millioner kroner.

Det er ejendomsmægler Claus Grønne, Danbolig Silkeborg, der har fået ejendommen til salg efter den tidligere ejer, som var bilhandler i Silkeborg.

Claus Grønne kalder det for »en virkelig spændende opgave« at arbejde med ejendommen, som han altså har værdisat til 22 millioner kroner.

- Når du skal værdisætte denne type ejendom, er der flere ting, som spiller ind. Dels den unikke beliggenhed, husets historie og ikke mindst liebhaverværdien. Netop liebhaverværdien har utrolig stor betydning i dette tilfælde og er altid svær at værdisætte, siger Claus Grønne.

Gammel historie
Rytterholt er ifølge WikiSilkeborg en ældre ejendom, der kan dateres tilbage til 1870, hvor der blev bygget en firefags aftægtsbolig på stedet.

I 1898 blev jord og aftægtshuset solgt til Edvard Egeberg, som dog solgte det videre til sin bror, Holger Egeberg, allerede i 1900.

På det tidspunkt hed stedet Ruskin House, og i 1904 videresolgte Holger Egeberg det nye Ruskin House til grosserer Larsen Løvtoft fra København, som fuldførte byggeriet og tilføjede de opsigtsvækkende tårnene.

Siden blev stedet brugt som rekreation for københavnske børn og efterfølgende igen som hotel, mens det fra 1934 og frem var ejet af flere private velhavere.

Salgsarbejde venter
Claus Grønne er nu i gang med et udsædvanligt salgsarbejde.

Han har haft boligen til salg i godt 14 dage, og der har indtil videre være et par seriøse henvendelser.

- Vi annoncerer lokalt og landsdækkende med denne type bolig. Desuden har vi også et kartotek på personer fra hele landet, som kan være potentielle købere. Jeg forventer ikke, at boligen er solgt inden for et par måneder, men jeg har en god fornemmelse af, at også liebhavermarkedet er på vej i den rigtige retning igen, siger Claus Grønne.

Se mange flere billeder af boligen herunder

Se også boligen hos Danbolig - klik her

Læs også
Rytterholt - Svejbæk Rytterholt - Svejbæk
Læs også:
Rytterholt - Svejbæk