Debat: Alternativet siger nej til skolelukninger

22. august 2020, 09.02

SKOLELUKNINGER Alternativet har som eneste parti ikke skrevet under på anbefalingen/aftalen. Jeg har i forhandlingerne hele vejen igennem kæmpet for alle vores landsbyskoler. I Alternativet mener vi alle vores landsbyer er værdifulde, og det er vigtigt at de landsbyer som i dag har en skole fortsat har det. Landsbyskolerne er vigtigt for fællesskabet og samlingskraften. Et godt eksempel på det: Tirsdag aften deltog jeg i en paneldebat på Bjedstrup skole. Jeg mødte en forældre, som fortalte de havde boet lidt uden for Alken og Bjedstrup i nogen år, men havde haft deres børn på privat skole andet sted. Først nu, efter de har flyttet deres barn til Bjedstrup, er de rigtig kommet ind i fælleskabet og de synes det er fantastisk. Så meget gør en skole.

Vi har meget hamsterhjul og stess i vores samfund og i Skanderborg kommune. Her er landsbyerne en god modvægt og vi tror i Å, at flere og flere vil vælge at flytte på landet. Vi tror dog det er meget afgørende at landsbyen har en skole for at man vælger netop den landby. I Bjedstrup og landsbyerne omkring, er der netop stor udvikling både med generationsskifte og udbygning i Alken.

De tal, vi har arbejdet efter, i forhold til fremtidens elevantal på Bjedstrup viser sig i øverigt at være forkerte og ikke i tråd med de reelle fremtidige børn. Det er meget problematisk, for det vil sige at der er taget en beslutning på et forkert grundlag. Bjedstrup kommer til at få mange flere børn.

Uanset hvad, hvis vi som politiker virkelig vil vores landsbyskoler og vi synes der er få børn, så må vi lave politiske tiltag, som støtter at der kommer flere børn. I Å oplever vi at der har været for stor fokus på at udvikle centerbyerne og ikke landsbyerne.

Vi håber inderligt løbet ikke er kørt og beslutningen bliver omgjort.