Hæver bødetaksterne markant: Midttrafik skruer bissen på overfor billetsnydere

Fra 1. september kommer det til at koste dig 1000 kroner i kontrolafgift, hvis du bliver snuppet uden billet hos Midttrafik

Udgivet:30. juni 2022, 14.48

Læsetid:1 minut

Det bliver dyrere at blive snuppet uden billet hos Midttrafik. PR-Foto

Simon Kjær Jensen
Journalist| skj@midtjyllandsavis.dk

Fra 1. september 2022 stiger kontrolafgiften fra 750 kroner til 1000 kroner i Midttrafiks busser, Letbanen og i Midtjyske Jernbaners tog. Kontrolafgiften er groft sagt det, man i daglig tale ville definere som "bøden for at blive snuppet uden billet".

Stigningen i kontrolafgiften kommer på baggrund af, at Midttrafiks kontrollører i højere grad oplever, at folket kører uden billet.

- Billetindtægten er nødvendig for at fastholde det kollektive trafiktilbud i et område. Samtidig duer det ikke, at nogle kunder rejser uden billet, mens andre har betalt for turen, skriver Midttrafik og fortsætter:

- Kontrolafgiften skal gerne virke præventivt, så alle kunder husker at købe billet, når de rejser med Midttrafik.

Tidligere på ugen skrev Midtjyllands Avis om, at der er problemer med at få fyldt op i den kollektive trafik på egnen. Det kan du læse om her.

Læs også
<span>Hver femte busrute er i fare:</span> Udgift til kollektiv trafik eksploderer <span>Hver femte busrute er i fare:</span> Udgift til kollektiv trafik eksploderer
Læs også:
Hver femte busrute er i fare: Udgift til kollektiv trafik eksploderer

Indlæser debat